0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

AMERIČKI PORTAL RINGER OBJAVIO LISTU 125 NAJBOLJIH KOŠARKAŠA: Evo gde se nalazi Jokić! (FOTO)

Objavljeno: 08.04.23 u 21:55

Srpski košarkaš broj 1.

Reprezentativac Srbije i član Denvera Nikola Jokića bori se za treću uzastopnu MVP titulu u NBA ligi. NBA liga saopštila je u petak najnoviju listu kada je u pitanju MVP trka, a srpski košarkaš pao je na drugo mesto, dok se na čelo liste vratio Džoel Embid, košarkaš Filadelfije. Američki portal Ringer objavio je finalnu listu 125 najboljih košarkaša u NBA ligi.

Tu listu predvodi srpski reprezentativac Nikola Jokić, dok je njegov direktni konkurent za MVP titulu Džoel Embid tek treći, iza Grka Janisa Adetokumba. Danima unazad se vodi polemika i borba za MVP priznanje između Jokića i Embida, američki portal, koji iz sedmice u sedmicu objavljuje svoju listu najboljih 125 igrača, Jokića je stavio na ubedljivo prvu poziciju.

U saopštenju Denvera stoji da Jokić treba bude u konkurenciji za najboljeg košarkaša barem narednih nekoliko godina.

-Višegodišnji MVP kandidat, koji bi trebalo da bude u konkurenciji za najboljeg košarkaša sveta barem narednih nekoliko godina“. stoji u objašnjenju za centra Denver Nagetsa.

Za Janisa Adetokumba, drugog na listi, napisano je da je „nezaustavljivi takmičar i požrtvovani lider, koji se razvio do nezaustavljive NBA sile.“

Za centra Filadelfije Džoela Embeda istaknuto je da je „sila u reketu, koja zastrašuje protivnike i u odbrani i u napadu, a poslednjih godina evoluirao je u veliku pretnju sa distance za protivničke odbrane“.

Košarkaš Golden Stejta Stef Kari je četvrti, a peti je slovenački reprezentativac Luka Dončić.

Za Slovenca stoji da je vrhunski manipulator košarkaške igre.

-Vrhunski manipulator košarkaške igre koji postavlja sve igrače na terenu onako kako samo njemu odgovara – svakog odbrambenog igrača navodi na svoj teren i do savršenosti ume da pročita igru. –navodi se u objašnjenju za Dončića.

U Top 10 nalaze se Kevin Durent, Džejson Tejtum, Kavaj Lenard, Demijan Lilard i Šai GildžusAleksander, a Lebron Džejms je na 13. mestu.

 

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter