0
Košarka

Lorenzo Brown (L) and Hassan Martin during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 10 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Maccabi Playtika Tel Aviv at Aleksandar Nikolic Hall on November 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠPANCI NAPADAJU SVETSKU TITULU: Braun nastavlja ad igra za reprezentaciju, stiže i Riki Rubio!

Objavljeno: 07.04.23 u 15:15

Bio je jedan od najzaslužnijih za osvojen Evrobasket.

Iako mnogi to nisu očekivali, protekle godine, košarkaška reprezentacija Španije, odlučila je da naturalizuje Lorenca Brauna. Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde, igrao je fantastično na poziciji organizatora igre i može se reći da je jedan od najzaslužnijih što se Španija popela na evropski tron.

Očigledno se to svidelo čelnicima Saveza, ali i treneru Serđu Skariolu, jer će prema navodima poznatog litvanskog novinara Donatasa Urbonasa, Braun nositi dres Španije i na predstojećem Mundobasketu. Njemu bi trebao da se priključi i iskusni španski plejmejker Riki Rubio, čime bi činili moćan tandem na Svetskom prvenstvu koje se održava u 3 zemlje.

Braun trenutno igra za Makabi iz Tel Aviva, koji je obezbedio plasman u TOP 8 fazu. Izraelski tim ima jedan od najboljih domaćih terena u Evroligi, što očigledno, Braunu odgovara.

On u proseku na oko 32 minuta, beleži 16.3 poena, 5.7 asistencija i 3.1 skok.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter