0
Rukomet

FOTO: Twitter/Serbian Handball Federation

RUKOMETAŠICE SRBIJE IGRAJU MEČ ODLUKE: Poslednja prepreka za plasman na Svetsko prvenstvo je Turska!

Objavljeno: 07.04.23 u 10:55

Najvažnija utakmica.

Rukometašice Srbije će u večeras od 16 časova u Turskoj igrati za plasman na Svetsko prvenstvo,a revanš će biti u sredu od 18 časova u Beogradu. Ovo će biti i oproštajne utakmice za tri naše reprezentativke, a poslednji put za Srbiju će igrati Kristina Liščević, Jovana Stoiljković i Jelena Lavko, a plasman na SP će biti bitan i za sestre Tamaru Radojević i Kristinu Graovac, koje na kraju sezone završavaju karijeru.

Kristina Liščević je rekla da će biti jako teško poslednji put zapevati himnu.

-Ove dve utakmice, posebno revanš u Beogradu će za mene posle osvojene medalje 2013. godine sa sobom doneti poseban naboj emocija. Biće jako teško poslednji put zapevati himnu. Mnogo godina igramo jedna sa drugom, svaki put kada se okupimo osećaj je poseban i volela bih da svaka reprezentacija ima to poštovanje i druženje koje imamo mi jedna sa drugom. – zaključila je Liščević.

U poslednja tri međusobna susreta, Srbija je izlazila kao pobednik, kako u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022 u Zrenjaninu rezultatom 36:27 i na gostovanju u Kastamonu 36:30, tako i na Mediteranskim igrama.

U Oranu su srpske rukometašice sa B selekcijom savladale najjači sastav Turske rezultatom 31:26.

Ipak, ne sme se zaboraviti da turski klub Kastamonu odakle dolazi najveći broj reprezentativki igra Ligu šampiona i da će biti ozbiljan protivnik u borbi za svetsku rukometnu smotru koja se krajem godine igra u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter