0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

POLUVREME IZ SNOVA ZA AVRAMOVIĆA: Aleksina rafalna paljba za vođstvo Partizana! (FOTO)

Objavljeno: 07.04.23 u 21:50

Sjajna igra crno-belih u drugoj deonici!

Košarkaši Monaka dočekali su ekipu Partizana u utakmici 33. kola Evrolige. Jedan od derbija ove runde elitnog evropskog takmičenja počeo je u terminu od 21 čas, a nakon 20 minuta borbe gosti vode sa 35:42 zahvaljajući neverovatnom Aleksi Avramoviću.

Srpski reprezentativac je postigao 15 poena, od toga čak 14 u drugoj deonici.

Duel u Monaku počeo je faulom nad Alenom Smailagićem, koji je odmah morao na liniju za slobodna bacanja. Mladi centar crno-belih ostvario je polovičan učinak na otvaranju susreta. Monako je odgovorio preko svog najjačeg aduta. Majk Džejms je pod prekršajem Smailagića poentirao za dva, a potom na rutinski način realizovao dodatno bacanje.

Loša realizacija gostujućeg tima iz Beograda omogulila je Francuzima da dođu do ubedljive prednosti u ranoj fazi meča. Najpre je Ouatara pogodio trojku, da bi Dialo pokazao koliko je opasan u tranziciji u dva uzastopna napada. Monako je poveo sa ubedljivih 10:1.

Partizan je ponovo dodao samo jedan poen, na identičan način, jer je Smailagić sa linije penala ponovio skromnih 1/2.

Povisio je Monako ubrzo na dvocifrenih 12:2, ali Smailagić se iskupio za promašaje pogođenim šutem sa distance. U tim momentima oba sastava izgledala su prilično ‘raspucano’. Motijeunas je dodao dva poena, da bi trojkom uzvratio Janis Papapetru koji je nešto ranije po prvi put ušao u igru.

Eli Okobo je povisio na 16:8.

Partizan je u prvoj deonici živeo od šuta za tri poena i slobodnih bacanja. Teško su crno-beli dolazili do poena iz igre. Monako je održavao vođstvo koje se kretalo od +7 do +10 u završnici prvog kvartala.

U samom finišu Partizan je prišao na -2, pa je Saša Obradović zatražio tajm-aut. Na krilima Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija nastala je sjajna serija gostujućeg sastava.

Prvi period igre završen je rezultatom 22:18.

Pronašao je Partizan prepoznatljiv ritam i daleko bolje startovao u drugoj četvrtini. Igra aktuelnog vicešampiona Admiral bet ABA lige podsetila je na najbolja izdanje iz sezone početkom drugog kvartala.

Aleksa Avramović je sa sedam brzih poena značajno doprineo timskoj realizaciji,a srpski reprezentativac je uneo i dodatnu energiju u ekipu.

Avramović jednostavno nije mogao da se zaustavi. Pogođenom trojkom doneo je crno-belima prvo vođstvo 28:29, da bi ga 12. poenom na susertu povisio na 28:31.

Nije tajm-aut Saše Obradovića mnogo pomogao Monaku.  Prednost Partizana je postepeno rasla. Džejms Naneli je pri rezultatu 30:34 fauliran na šutu sa linije 6,75, a iskusni Amerikanac je realizovao tri slobodna bacanja.

Nizale su se greške na obe strane, ali domaćin je prednjačio u tom parametru.

Smanjio je Braun na -5, ali Aleksa Avramović ništa nije prepuštao slučaju. Ubedljivo najbolje evroligaško poluvreme u karijeri odigrao je iskusni plejmejker. Aleksa je trojkom povisio na 32:40, a već sledeća akcija bila je dovoljna za dvocifreno vođstvo.

Lesor se sjajno našao u reketu. Bil su to laki poeni Francuza protiv bivšeg kluba.

Okobo je pogotkom sa distance smanjio za na poluvremenu konačnih 35:42.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter