0
Evroliga

Kostas Slouakas (L) and referee sudija Sreten Radovic during the Turkish Airlines EuroLeague match between Olympiacos and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Peace And Friendship Stadium on November 10, 2022 in Athens, Greece. (Photo by Starsport.rs ©)

SRETEN RADOVIĆ I ALBANAC DELE PRAVDU CRNO-BELIMA: Hrvatski arbitar predvodi sudijsku trojku Na meču protiv Monaka!

Objavljeno: 06.04.23 u 21:27

U pitanju je naravno utakmica koja nosi ogroman značaj.

Košarkaši Partizana Mozzartbet, utakmicu 33. kola Evrolige, odigraće u petak od 21 čas protiv ekipe Monaka u Kneževini. Izabranici Željka Obradovića još uvek nisu obezbedili učešće u TOP 8 fazi, jer je Makabi poražen od Žalgirisa, dok trenutno Baskonija ima prednost protiv Asvela, ali bi meč sa Monakom mogao da reši sve dileme.

Evroliga je objavila da će taj duel suditi Sreten Radović (Hrvatska), Karlos Peruđa (Španija) i Gencijan Cici (Albanija). Najviše pažnje domaćoj javnosti, pored dobro poznatog hrvatskog arbitra, privukao je i Albanac Cici.

Sudija Sreten Radovic Crvena Zvezda – Buducnost 9.4.1018. April 9. 2018. ABA liga Finale prva utakmica (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

On se iz rodne zemlje preselio u Nemačku, gde sudi tamošnju Bundesligu, dok je priliku dobio i u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi. U razgovoru za nemačke medije, otkrio je kako je do toga došlo.

– Otišao sam iz Albanije zbog porodice. Nastaviću da živim u Nemačkoj, gde ću se baviti suđenjem. Bundesliga je velika šansa u mojoj karijeri. To je jedna od pet najboljih liga u Evropi. Bundesliga nije samo dobra odskočna daska za Olimpijske igre, nego je i veliki korak za svakog sudiju u svakom smislu – istakao je Cici.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter