0
Evroliga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Olympiacos Piraeus Basket at Aleksandar Nikolic Hall on April 06, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

(POLUVREME) OLIMPIJAKOS IMAO I DVOCIFRENU PREDNOST, ZVEZDA SE PROBUDILA: Navijači zadovoljni, domaći priželjkuju preokret! (FOTO)

Objavljeno: 06.04.23 u 19:52

Zanimljiv duel u punoj dvorani Aleksandar Nikolić.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet trenutno igraju meč pretposlednjeg kola Evrolige protiv Olimpijakosa, a nakon 20 minuta igre rezultat je 45:47. Gosti su u prvoj deonici stekli i dvocifrenu prednost, ali su beogradski crveno-beli uspeli da je nadoknade i približe se ekipi iz Pireja.

Utakmica je počela prilično izjednačeno, prvi napad je iskoristio Fol i doneo vođstvo Olimpijakosu, dok je na drugoj strani jedno bacanje pogodio Kuzmić. Videli smo brzu košarku, a beogradski crveno-beli su uspevali da pariraju jednoj od najboljih ekipa Evrolige do sredine ove deonice.

Nakon što je Vokap pogodio dve trojke, gosti su napravili mini seriju i poveli su sa 8:15. Razbudio je malo Zvezdu Vildoza, uzvrativši jednu trojku, a kasnije je i Dobrić bio precizan iza linije 6.75 metara.

FOTO: STARSPORT

Ipak, loša odbrana domaćih, prouzrokovala je otvorene pozicije igračima Olimpijakosa, što je prvo iskoristio jedan od najboljih irača Evrolige Vezenkov, a potom i Kenan, pogodivši 2 trojke.

Vodio je tada Olimpijakos 15:25, a posle trojke Papanikolaua 19:30. Ipak, Zvezda se nije predala i u završnici prve četvrtine znatno smanjuje prednost na 26:30, pre svega koševima Petruševa.

Na početku drugog perioda, Zvezda se potpuno vratila u meč, pogotkom Kampaca za 30:32. U nastavku deonice, videli smo nešto bolje odbrane, ali i nekolicnu promašaja, pa je nakon slobodnih bacanja Mekisika bilo svega 33:38 na oko 5 minuta do poluvremena.

FOTO: STARSPORT

Mitrović potom sjajnim potezima dovodi Zvezdu do minimalnog zaostatka, a nakon greške gostiju koji su napravili nesportsku ličnu grešku, Dobrić je zaradio dva slobodna bacanja, kojima je doneo izjednačenje svom timu.

Uspela je Zvezda i da povede u završnici prvog poluvremena, dok je na kraju, posle 20 minuta rezultat 45:47.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter