0
Košarka

FOTO: STARSPORT

JOKIĆ NAJZASLUŽNIJI ZA ISTORIJU DENVERA: MILVOKI NAJBOLJI U LIGI!

Objavljeno: 06.04.23 u 08:50

Poznati su lideri na kraju regularne sezone NBA lige

Iako je ostalo još 2 kola do kraja regularne sezone, već sada su poznati lideri u obe konkurencije koji će imati prednost domaćeg terena tokom čitavog plej-ofa.

Denver Nagetsi, koje predvodi dvostruki uzastupni MVP, Nikola Jokić, osigurali su prvo mesto u Zapadnoj konferenciji. Iako su propustili šansu protiv Hjustona, Memfis Grizlisi su jučerašnjim porazom od Nju Orleansa, olašali taj posao.

Nagetsi su po prvi put u istoriji svoje franšize prvi na kraju regularnog dela a za to je svakako najzaslužniji srpski centar, koji ove sezone beleži skoro tripl-dabl u proseku, 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija uz sjajne procente šuta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Kada je reč o Istočnoj konferenciji, Milvoki Baksi su juče savladali Čikago Bulse 105:92 i tako stigli do 58. pobede ove sezone. Oni su na taj način obezbedili vrh tabele na istoku ispred Boston Seltiksa i Filadelfije.

Kao što je Jokić najzaslužniji za uspreh Denvera, ovde je to Janis Adetokumbo koji igra sezonu karijere i beleži 31 poen, 12 skokova i 6 asistencija po utakmici.

Upravo će se njih dvojica boriti za svoj treći MVP trofej, dok je trenutno ispred njih Džoel Embid. Centar Filadelfije beleži 33 poena i 10 skokova i prvi je strelac lige.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter