0
Fudbal

FOTO: Twitter/@OfficialASRoma

NAKON JUVENTUSA I OVA TRI KLUBA BI MOGLA BITI KAŽNJENA: Haos na Apeninima!

Objavljeno: 05.04.23 u 23:50

Sudski proces je u toku.

Juventus je ranije ove sezone kažnjen sa oduzimanjem 15 bodova zbog finansijskih malverzacija i tako udaljen od šampionske trke. Italijanska finansijska policija je u sredu izvršila pretrese prostorija Rome, Lacija i Salernitane, zbog sumnji da su prikrivali cifre u transferima pojedinih igrala.

Istraga protiv ’vučice’ odnosi se  na period između 2017. i 2021. godine i transfere više igrača. Lacio i Salernitana su pod istragom zbog međusobnih transfera igrača, a jer su imali istog vlasnika. Ova dva kluba su donedavno pripadala istom čoveku, Klaudiju Lotitu, te je zbog sukoba interesa i „fakture za nepostojeće transakcije“ otvorena istraga.

Salernitana je prošle sezone zbog toga promenila vlasnika, pošto propisi u Seriji A ne dozvoljavaju jednoj osobi da kontroliše dva tima. Transferi igrača i veštački prikazani kapitalni dobici u središtu su slučaja sa kojim se od ranije suočava Juventus. ‘Stara dama‘ je zbog toga kažnjena oduzimanjem 15 bodova.

Sledeće ročište je zakazano za 10. maj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter