0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FulhamFC

ODREĐENA KAZNA ZA MITROVIĆA: Evo kolika će biti! (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.23 u 18:30

Pregruba kazna.

Napdač Fulama i reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović je na meču FA kupa protiv Mančester junajteda zaradio crveni karton, jer je fizički nasrnuo na sudiju. Engleski fudbalski savez je Mitrovića kaznio sa čak osam utakmica neigranja u Premijer ligi, zbog odgurivanja glavnog arbitra.

On je rekao da žali zbog svojih postupaka koji su doveli do isključenja i da je hteo da privuče pažnju sudije.

– Žalim zbog svojih postupaka koja su dovela do isključenja. Pokušao sam da privučem pažnju sudije, ali nisam trebao da stavim ruke na njega. Razumem zašto mi je dao crveni karton. ovo je moje prvo isključenje za Fulam i prvo od sezone 2015/16. – započeo je.

Nastavio je i dodao da je prhvatio zabranu od tri utakmice zbog crvenog kartona i da se izvinio.

– Prihvatio sam zabranu od tri utakmice zbog crvenog kartona, razgovarao sam sa sudijom, uputio izvinjenje i dobrovoljno sam prihvatio kaznu. Sada želim da učinim sve kako bih taj incident ostavio iza sebe, da se vratim na teren što pre i pomognem saigračima. – zaključio je Mitrović.

Pre ove nove odluke, dobio je tri meča suspenzije, a sada se to proširilo i na osam, tako da će srpski ofanzivac moći da pomogne Fulamu tek pri samom kraju prvenstva.

Takođe, Savez je kaznio i trenera Marka Silvu sa dva meča zabrane vođenja ekipe zbog isključenja na istoj utakmici. U saopštenju stoji da je tim sa ‘Krejven kotidža‘ kažnjen sa 40.000 funti, a njihov menadžera sa 20.000 funti.

-Nezavisna regulatorna komisija kaznila je Marka Silvu i Aleksandra Mitrovića iz Fulama posle saslušanja u vezi sa incidentom na meču FA kupa 19. marta sa Mančester junajtedom. Marko Silva je priznao da je koristio nepristojne reči, i gestikulirao prema sudiji u 72. minutu, takođe da je koristio nedozvoljene reči vređajući četvrtog sudiju pre nego što je isključen i potvrdio je da je to isto uradio pošto je bio isključen. On poriče da je bacio flašicu sa vodom u pravcu pomoćnog sudije i da se prema njemu nedozvoljeno ponašao. Regulatorna komisija je podržala optužbu protiv njega i kaznila ga sa dva meča zabrane vođenja tima i sa 20.000 funti. Menadžer je takođe priznao da komentari dati na konferenciji za medije sadrže reči kojima se dovodi u pitanje integritet sudija i time krši kodeks igre. Kao dodatak, Regulatorna komisija je podržala finansijsku kaznu od 20.000 funti. – navodi se u saopštenju.

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter