0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SKROMNA PREDNOST CRNO-BELIH U ŽELEZNIKU: Dobra završnica poluvremena u režiji FMP-a! (FOTO)

Objavljeno: 03.04.23 u 20:59

Velika borba u srpskoj prestonici!

Košarkaši FMP Soccerbet-a ugostili su Partizan u okviru 24. kola Admiral bet ABA lige. Susret u Železniku počeo je u terminu od 20 časova, a nakon 20 minuta borbe rezultat je 43:49 u korist gostujućeg sastava.

Utakmica u Železniku počela je lakim poenima Izundua, da bi Bo Bič već u narednom napadu iznudio tri slobobda bacanja. Papapetru je promašio šut za dva, pa potom faulirao Amerikanca na šutu za tri poena.

FOTO: STARSPORT

Bič je realizovao 2/3 penala, a Papapetru je na drugoj strani poogodio za tri uz zvuk sirene.

Ebuka Izundu je sa dva realizovana slobodna bacanja povisio na 6:3, da bi na isti način uzvratio Alen Smailagić.

Domaćin je u uvodnim minutima održavao skromnu prednost koja se kretala od +1 do +3.

Partizan je prvi put na meču poveo sa 8:9 posle nešto više od četiri minuta nadmetanja u Železniku, ali ubrzo je FMP vratio vođstvo.

Na maksimalnih +4 crno-beli su se odvojili nakon teškog pogotka Kevina Pantera za tri poena preko ruke. Izabranici Željka Obradovića stekli su prednost od 10:14.

Efikasnost je izostala sredinom prvog kvartala, da bi se ekipa iz Humske odvojila na 18: 24 u finišu.

Već na startu drugog perioda igre stekao je gostujući sastav maksimalnih 22:31. Stefanović je odmah zatražio tajm-aut, kako bi srečio nastavak serije crno-belih. Simović je u ranoj fazi meča ušao u problem sa ličnim greškama, pa je primoran da se vrati na klupu. Već u narednoj akciji, nakon niza promašenih šuteva iz otvorenih pozicija igrača FMP-a, Partizan je došao do dvocifrene prednosti.

Mening je pogotkom za dva pod faulom i sigurnim izvođenjem penala prekinuo nalet Partizana. Mnotšvo zicera promašili su popularni Panteri i tako omogućili favorizovanom rivalu da dođe do značajnije prednosti.

Bo Bič je poenima sa distance smanjio na -9, da bi potom usledio nesportski faul Danila Anđušića, koji je namerno sprečio kontri protivnika.

Čarli Mur je realizovao dva slobodna bacanja za 30:37. Isti igrač je potom bio neprecizan sa poludistance. Mening je u tranziciji proigrao Pavićevića, a ovaj je atraktivnim zakucavanjem zaostatak sveo na -6 (33:39).

Greškama su domaći dopustili crno-belima da vrate ubedljivo vođstvo. Neiskusnim potezima i promašenim zicerima ne možete dugo parirati ekipi koja poseduje kvalitet poput Partizana.

Gosti su ponovo uspeli da se odvoje na +12, ali četiri vezana poena Izundua pokvarila su planove Partizana da u boljem raspoloženju dočeka završnicu prvog poluvremena.

Čarli Mur je smanjio na konačnih 43:49.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter