0
Ostali sportovi

FOTO:BAŠS

ŠKOLARCI BEOGRADA IMAJU NAJBOLJE U RUKOMETU!

Objavljeno: 03.04.23 u 09:10

Još jedan nezaboravan dan u organizaciji Beogradske asocijacije za školski sport, je iza nas

Na redu su bila polufinala, mečevi za treće mesto i finala u konkurenciji školaraca peti i šesti razred, kod dečaka i devojčica. Videlo smo sjajnih akcija, a pobednike su odlučivale nijanse. Na kraju Prvaci Beograda kod devojčica postale su učenice OŠ Ujedinjene Nacije sa Ceraka, koje su u do kraja neizvesnom finalu pobedile školu OŠ Mića Stojković uz Umčara. A kod dečaka zlatne medalje su dočekali učenici OŠ Đorđe Krstić iz Žarkova i to tek posle sedmeraca, protiv vršnjaka iz OŠ „20 oktobar“, sa Novog Beograda.
Tako je uspešno završeno Gradsko školsko prvenstvo, koje je trajalo 18 dana, a pre njega pobednici sa 17 beogradskih opština odigrali su opštinska takmičenja. Na ceremoniji dodele medalja prvo je usledila himna Srbije, a medalje su dodeljivali Svetlana Miljuš (pomoćnica direktora Agencije za bezbednost saobraćaja), Novica Todosijević i Nemanja Niković (predstavnici gradskog sekretarijata za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS), Slobodan Đurić (generalni sekretar BAŠS), Vuk Bjelajac (član UO BAŠS), Momčilo Stanojković (sportski direktor BAŠS) i Dane Korica (nekadašnja atletska legenda i stručni koordinator BAŠS). Posebne pohvale zaslužuju i koordinator asocijacije Goran Ivković, Marko Vujadinović i Vladimir Tica, koji učestvuju u organizaciji ovih lepih događaja.
FOTO:BAŠS

 

Konačni poredak posle finalnog dana: Dečaci: 1. mesto Đorđe Krstić (Čukarica), 2. ,,20 oktobar,, (Novi Beograd), 3. Sonja Marinković (Zemun), 4. Stevan Sremac (Palilula). Devojčice: 1. Ujedinjene nacije (Čukarica), 2. Mića Stojković (Grocka), 3. Ivan Gundulić (Novi Beograd), 4. OŠ Jefimija (Obrenovac).
Beogradska asocijacija za školski sport je tako od početka godine posle futsala, karatea i gimnastike, završila i rukometno gradsko finale, u kategorijama osnovnih škola i srednjoškolaca. Uz pomoć Grada Beograda i preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, programi se sprovode svakog meseca. U aprilu je na redu Gradsko finale u džudou i atletici.
Krenulo se i sa aktivnostima o edukacijama mladih u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. Plan je da se sprovode i akcije sa Udruženjem sportskih novinara Beograda. Sledi i serija predavanja o Bezbednosti dece na internetu, koju će prezentovati ekspert Katarina Jonev. U planu je i održavanje Seminara za koordinatore i saradnike BAŠS a slede zajedničke akcije sa Antidoping agencijom Srbije i Sportskim savezom Beograda.
2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter