1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN SE NUDIO, FMP GREŠIO U KLJUČNIM MOMENTIMA: Crno-beli na krilima Ledeja srušili sastav iz Železnika! (FOTO)

Objavljeno: 03.04.23 u 22:15

Važan trijumf za izabranike Željka Obradovića!

Posle dva sata i 15 minuta duge borbe u Železniku, košarkaši Partizana savladali su na gostovanju ekipu FMP-a rezultatom 91:97.

Meč 24. kola Admiral bet ABA lige obeležio je veliki broj prekršaja, kao i ponterskih serija oba sastava.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Zek Ledej, sa sjanim učinkom od 19 postignutih poena, šest skokova i jednom asistencijom. Dante Eksum je ubacio 16, a Aleksa Avramović je dodao 14 poena.

U domaćem timu istakao se Stepanović sa 21 poenom i šest skokova, Mening ga je pratio sa 18, dok su po 14 poena ubacili Bič i Mur.

Utakmica u Železniku počela je lakim poenima Izundua, da bi Bo Bič već u narednom napadu iznudio tri slobobda bacanja. Papapetru je promašio šut za dva, pa potom faulirao Amerikanca na šutu za tri poena.

FOTO: STARSPORT

Bič je realizovao 2/3 penala, a Papapetru je na drugoj strani poogodio za tri uz zvuk sirene.

Ebuka Izundu je sa dva realizovana slobodna bacanja povisio na 6:3, da bi na isti način uzvratio Alen Smailagić.

Domaćin je u uvodnim minutima održavao skromnu prednost koja se kretala od +1 do +3.

Partizan je prvi put na meču poveo sa 8:9 posle nešto više od četiri minuta nadmetanja u Železniku, ali ubrzo je FMP vratio vođstvo.

Na maksimalnih +4 crno-beli su se odvojili nakon teškog pogotka Kevina Pantera za tri poena preko ruke. Izabranici Željka Obradovića stekli su prednost od 10:14.

Efikasnost je izostala sredinom prvog kvartala, da bi se ekipa iz Humske odvojila na 18: 24 u finišu.

Već na startu drugog perioda igre stekao je gostujući sastav maksimalnih 22:31. Stefanović je odmah zatražio tajm-aut, kako bi srečio nastavak serije crno-belih. Simović je u ranoj fazi meča ušao u problem sa ličnim greškama, pa je primoran da se vrati na klupu. Već u narednoj akciji, nakon niza promašenih šuteva iz otvorenih pozicija igrača FMP-a, Partizan je došao do dvocifrene prednosti.

Mening je pogotkom za dva pod faulom i sigurnim izvođenjem penala prekinuo nalet Partizana. Mnotšvo zicera promašili su popularni Panteri i tako omogućili favorizovanom rivalu da dođe do značajnije prednosti.

Bo Bič je poenima sa distance smanjio na -9, da bi potom usledio nesportski faul Danila Anđušića, koji je namerno sprečio kontri protivnika.

Čarli Mur je realizovao dva slobodna bacanja za 30:37. Isti igrač je potom bio neprecizan sa poludistance. Mening je u tranziciji proigrao Pavićevića, a ovaj je atraktivnim zakucavanjem zaostatak sveo na -6 (33:39).

Greškama su domaći dopustili crno-belima da vrate ubedljivo vođstvo. Neiskusnim potezima i promašenim zicerima ne možete dugo parirati ekipi koja poseduje kvalitet poput Partizana.

Gosti su ponovo uspeli da se odvoje na +12, ali četiri vezana poena Izundua pokvarila su planove Partizana da u boljem raspoloženju dočeka završnicu prvog poluvremena.

Čarli Mur je smanjio na konačnih 43:49.

Već na startu treće četvrtine prišao je FMP na -4, ali crno-beli su odmah odgovorli poenima. Sjajno je Mur istrčao kontru i prodora pogodio za 49:51.

Džejms Naneli je izmišljao poene za Partizan. Iskusni Amerikanac je u naletu uspeo da parira dobro raspoloženom domaćinu. Utisak je da su kako jedni, tako i drugi, izrazito motivisani istrčali na parket posle najduže pauze.

Sporna sudijska odluka izazvala je bes na klupi FMP-a, pa je tehničkom greškom kažnjen neko od članova stručnog štaba domaćih.

Pavićević je ofanzivnim skokom stekao dobru poziciju i pogodio za -1 (60:61).  Dve neshvatiljive greške Meninga, koji se oklizao u dva uzastopna napada, omogućile su gostima da se odlepe na 60:65.

Zek Ledej je predvodio crno-bele u trećoj deonici, a Avramović je trojkom za kraj povisio na velikih 66:74.

Gosti su iskoristili greške neiskusnog protivnika i poenima Kevina Pantera ponovo zaradili dvocifreno vođstvo.

Raspucao se Partizan i trojkama lidera ekipe rešio pitanje pobednika u Železniku. Ledej i Panter su pogađali u izuzetno važnim trenucima, a odličnu partiju odigrao je i Aleksa Avramović.

Odbrana domaćeg tima više nije mogla da se bori protiv raspoloženog protivnika, a Ledej je iskoristio mnoštvo faulova rivala i besprekorno izvodio slobodna bacanja. Amerikanac je u oba pravca igre pravio razliku na terenu.

Stepanović je pogodio za dva uz faul i potom je realizovao dodatno bacanje za 81:90, da bi Bič spustio na -6 na nešto više od tri minuta do kraja.

Madar je odgovorio trojkom posle tajm-auta, da bi na isti način uzvratio Stepanović. Zakuvalo se u Železniku. Održavao je Partizan prednost, ali FMP je ponovo zapretio.

Ponovo su greške domaćih presudile u korist crno-belih. Mur je izgubljenom loptom propustio priliku da uvede meč u neizvesnu završnicu.

Domaćin je propustio još dve prilike da priđe na -3, pa su gosti priveli meč kraju.

 

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter