3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA U RUKAMA IMA ORUŽJE VISOKOG KALIBRA: Na terenu proveo manje od tri utakmice, a postigao četiri pogotka! (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.23 u 08:15

Crnogorac se sjajnim partijama nameće upravi koja odlučuje o potencijalnom aktiviranju otkupne klauzule!

Na prvi pogled je kristalno jasno da individualni kvalitet ekipe iz Ljutice Bogdana odskače u odnosu na ostatak elitnog srpskog društva. Uprkos ulozi apsolutnog favorita i činjenici da su naspram sebe imali sastav sa začelja tabele, crveno-beli su morali da se dobro oznoje kako bi odbranili domaći teren i sačuvali ceo plen na stadionu ‘Rajko Mitić’ protiv novosadske Mladosti.

Slika koja u najmanju ruku zabrinjava pristalice aktuelnog srpskog šampiona svedoči da ‘fudbalski orkestar’ koji nastupa pod dirigentskom palicom Miloša Milojevića ne pruža ni nalik kvalitetna izdanja kakva domaća i evropska javnost očekuje od Crvene zvezde.

Iz vizure fudbalskih fanatika koji nisu posmatrali duel protiv Mladosti, jedan pogled na semafor iznudio bi pretpostavku da je reč o rutinskoj pobedi domaćina (4:2, dva gola Kataija, Kanga, Rakonjac). Ipak, mučila se Zvezda pred publikom koja je dva puta bila u situaciji da gleda svoj tim kako juri gol zaostatka i tek u 83. minutu uspela da stigne do preokreta.

Krucijalan potez šefa struke crveno-belih odigrao se u 78. minutu, kada je umesto najblaže rečeno bezopasnog Aleksandra Pešića na travnatu podlogu popularne ‘Marakane‘ poslao Marka Rakonjca.

FOTO: STARSPORT

Mladi crnogorski reprezentativac, koji od dolaska u glavni grad naše zemlje koristi svaki ukazani minut na adekvatan način, ponovo se posle samo pet minuta na terenu upisao u strelce i rešio pitanje pobednika.

Mladi golgeter je tako došao do cifre od četiri postignuta pogotka u dresu beogradskog giganta. Istaknuti podatak verovatno ne impresionira ako paušalno pogledate statistisku i zaključite da je Rakonjac na pozajmicu iz moskovske Lokomotive stigao još u januaru mesecu, ipak, Crnogorac je u šest navrata dobio priliku da se dokaže na terenu, a kada se sabere kompletna minutaža odigrao je tek nešto više od pet poluvremena. Tačnije 230 minuta. Visoki napadač praktično nije ‘skupio minute’ ni za tri cele utakmice, a u tom periodu stigao je da demonstrira veoma istančan osećaj za gol.

Jedino Aleksandar Katai može da se pohvali boljom realizacijom u prolećnom delu takmičenja (Superliga i Kup) kada je u pitanju sastav crveno-belih. Popularni Magiko je u šest navrata matirao protivničke čuvare mreže, dok su Gelor Kanga i Osman Bukari to poput Rakonjca, uz značajno veću minutažu, učinili po četiri puta. Mirko Ivanić i Aleksandar Pešić (glavni konkurent na poziciji najisturenijeg u timu i prvi izbor Miloša Milojevića) postigli su po tri gola.

Pozajmica iz redova ruskog velikana se postepeno bliži isteku, a ostaje pitanje da li će crveno-beli odlučiti da zadrže perpsektivnog napadača u svojim redovima i tako, barem po prikazanom u dosadašnjoj saradnji, osveže ofanzivu i podmlade sastav u pohodu na uspehe na evropskoj smotri.

Crvena zvezda poseduje mogućnost da na kraju aktuelne takmičarske godine aktivira klauzulu i otkupi Rakonjca za sumu od milion i po evra, a takav korak, uz kontinuitet igara na ovom nivou izgleda kao dobra ivesticija imajući u vidu da je Rakonjac 2000. godište i da se tek kroz nekoliko sezona očekuje da dostigne igrački „pik“.

39
1

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter