29
Domaći fudbal

FOTO: FSS

TEKTONSKE PROMENE U HUMSKOJ: Može li Tumbaković da vrati Partizan na staze stare slave?

Objavljeno: 02.04.23 u 13:10

Fudbalski klub Partizan je dotakao dno

Crno-beli“ ima sezonu za zaborav a poslednja kap koja je prelila čašu, bio je jučerašnji poraz od Vojvodine 2:1 na „Karađorđu„.

Već nekoliko sezona nema ozbiljnijih rezultata, navijača je sve manje i manje a uprava kluba iz Humske ne preduzima nikakve radikalne mere, koje su očigledno neophodne posrnulom srpskom velikanu.

Ipak, sada se pojavila informacija koja će možda dati tračak nade fanovima Partizana. Kako saznaje „Mozzart sport„, vicešampion Srbije će u narednom periodu promeniti vrh a novi predsednik će biti Ljubiša Tumbaković, najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

 

Fudbal Football – UEFA Nations League-Group Stage
Srbija v Rusija
head coach Ljubisa Tumbakovic
Beograd, 18.11.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

 

Ono što je sigurno, Ljubiša uživa veliko poštovanje u svetu fudbala i samim tim, očekuje se da i drugi ljudi koji su deo karijere proveli u ovom klubu pomognu, sada kada je najteže.

Dok će Tumbaković obavljati ulogu sportskog direktora, Milija Babović, koji je dugo bio glavni finansijer Partizana, biće zadužen za ekonomsku stranu priče. Rasim Ljajić bi po svemu sudeći trebao da bude prvi izbor za podpredsednika kluba.

 

Fudbalski Savez Srbije
Kvalifikacije za World Cup FIFA Russia 2018
Srbija v Moldavija
Dragan Djuric (R) Milija Babovic (C)
Beograd, 02.09.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

 

Rasim Ljajic
Novi Pazar v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 at stadium Cazcoin Arena on September 11, 2022 in Novi Pazar, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Marko Vjetrović, koji je odbio ponudu da postane generalni sekretar FSS-e, vratiće se u voljeni klub i obavljaće funkciju generalnog direktora, zbog dobrih veza i odnosa sa UEFA.

 

Fudbal, Jelen super liga, sezona 2009/2010.BSK Borca Vs. Partizan.Marko Vjetrovic, right and Nenad Bjekovic.Beograd, 27.03.2010..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

 

Logično pitanje koje se postavlja jeste funkcija trenera. Za sada se spominju dve opcije. Prva je Marko Nikolić, bivši trener „crno-belih„, sa kojim je klub pravio ozbiljne rezultate. Druga opcija je igračka legenda Partizana, Saša Ilić, koji ima ponudu CSKA iz Sofije za nastavak saradnje ali nema sumnje da bi dobro razmislio o povratku u klub koji mu je dao sve.

 

Marko Nikolic (C) football head coach during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Valencia at Stark Arena on December 01, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Mnogo je pitanja na koje treba dati odgovor a kako izgleda, ti odgovori će stići ubrzo.

 

VESTI O PARTIZANU:

250
35

29 Komentara

  1. Zaboravljate da je Tumbaković osvajao prvenstva sa Partizanom kad niko ovdje nije igrao fudbal,a nigdje van tog perioda nije napravio nista s nikim.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne zavaravaj te navijače, Marko Nikolić NEĆE DOĆI, a ako ova predložena garnitura dođe na čelo Partizana, to je samo PRODUŽETAK AGONIJE, pod kontrolom moćnika.

    3
    0
    Odgovori
  3. Ovo novo rukovodstvo ima zadatak da se bore protiv sudija protiv laziranih utakmica da igrac koji igra rukom namerno da se prtiv takvih igraca podnese krivicna prijava narocito klubovi koji igraju protiv CZ igraci nammerno prave faulove ispred sesnaesterca a zivi zid se sklanjda bi isti postigli gol

    10
    9
    Odgovori
    • Da, vikali smo istinu, AV je peder i okružen gomilom istih. A vi Romike što se zadooljavate da vam neko baci kosku, to je vaš noral.

      5
      1
      Odgovori
  4. Mislim da nema spasa za FkP,jer je ovo političko sportska igra u kojoj je odlučeno da Srbija i Bgd imaju samo jedan klub za Evropu

    23
    6
    Odgovori
  5. Javljam se iz Zagreba , navijam , pratim , gledam svaku tekmu Partizana , od kada znam za sebe, od male noge , sada mi je 66 godina , ali ovako loš Partizan još nisam vidio , zaista jadno i bijedno izgledaju ovi dečki na terenu. Pod hitan potreban zaokret od 360 stupnjeva , ako se želi nešto napraviti , samo se bojim da već nije prekasno. SRETNO CRNO BIJELI !!!

    49
    5
    Odgovori
  6. Sve to ima smisla samo ako Vucelic i Vizura odu za sva vremena jer da su hteli mogli su davno da preduzmu mere kako Partizan nebi doziveo ISTORIJSKU BRUKU, sad bi da opstane posto poto sto je sramno samo otkriva koliko je licni interes ukljucen u ovu BRUKU…

    32
    2
    Odgovori
    • Ybt koji komentari. Izgubio Partizan i odmah je dotakao dno itd, shvatite da u sportu kao i u životu ima uspona i padova. Izgubio, možda neće izaći u evropu i šta, idemo dalje. Ybm te cigansko shibicarsko dembelijio kada si dotakla dno dna

      10
      14
      Odgovori
  7. Novi trener treba da bude Srećko Katanac!Tumbaković je psovao „majku izbegličku“ novinaru Nedeljku Kovinjalu!

    14
    4
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter