0
Košarka

FOTO: Starsport

SIN NAŠEG POZNATOG KOŠARKAŠA IGRA FANTASTIČNO: Budućnost srpske košarke! (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.23 u 11:10

Novo čudo u svetu košarke.

Juniori Crvene zvezde su na Evroliginom AGNT turiniru savladali ekipu Next Generation rezultatom 96:95 u jednom dramatičnom meču, a apsolutni heroj trijumfa bio je sin našeg proslavljenog košarkaša Milenka Topića, Nikola Topić.

Postigao je 49 poena uz fantastilan šut iz igre 10/13, a sjajnu partiju krunisao je košem za pobedu u završnim minutima utakmice uz indeks korisnosti 65.

O njegovoj neverovatnoj dominaciji tokom čitavog turnira priča se u svetu košarke. Nikola je na tri odigrana meča prosečno beležio 29,7 poena (ukupno 89 poena) uz nestvarne procente šuta (74 odsto za dva, 63,6 odsto za tri poena i 100 odsto slobodna bacanja). Uz to ovaj supertalentovani plejmejker prosečno je imao iz 7,3 asistencije po meču.

Njegova fantastična igra u meču koji je ‘crvenobele‘ odveo u finale prepričavaće se dugo u košarkaškim krugovima. Vratio je svoj tim iz dvocifrenog minusa, u više navrata svojim majstorijama dizao na noge publiku u dvorani i partiju za udžbenike na kraju krunisao spektakularnim košem za pobedu.

U samom finišu utakmice na dve sekunde pre kraja ubacio je floater za pobedu Crvene Zvezde rezultatom 96:95.


2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter