0
Košarka

FOTO: Screenshot/YouTube

NBA KUĆA SLAVNIH: Tri Evropljana, Vejd, Popovič i jedna žena!

Objavljeno: 01.04.23 u 20:35

NBA liga je predstavila 6 nominovanih ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag u najjačoj ligi sveta

U pitanju su tri Evropljana: Toni Parker, Dirk Novicki i Pau Gasol. Pored njih, u NBA kuću slavnih ulaze Dvejn Vejd, Greg Popovič i jedna od najboljih košarkašica, Beki Hemon.

Ceremonija povodom njihovog ulaska u Kuću slavnih zakazana je za 12. avgust u Springfildu u Masačusetsu.

Toni Parker je skoro celu karijeru proveo u San Antonio Sparsima, koji su ga i draftovali 2001. Zajedno sa Gregom Popovičem, jednim od naajboljih trenera svih vremena, Francuz je osvojio 4 šampionske titule u njihovom dresu.

 

 

Dirk Novicki je sinonim za Dalas Maverikse. Nemac je izabran na draftu 1998. i celu karijeru je proveo u timu iz Teksasa. Verovatno je i najbolji šuter kada su u pitanju visoki igrači a njegova titula iz 2011. će se prepričavati mnogo posle njega.

 

 

Pau Gasol je NBA karijeru počeo u Memfisu, da bi nakon 7 godina prešao u Los Anđeles Lejkerse, gde je zajedno sa Kobijem Brajantom osvojio 2 vezane titule, 2009. i 2010. Sa reprezentacijom Španije je osvojio 3 zlata na Evropskom prvenstvu, zlato na Svetskom prvenstvu 2006. i dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama, 2008. i 2012.

 

 

Dvejn Vejd je najbolji igrač Majamija u istoriji franšize i lider je u skoro svakoj statističkoj kategoriji. Sa ekipom sa Floride je bio šampion u tri navrata, 2006. kada je sa Šekom doneo prvi trofej ovom timu a onda 2012. i 2013. zajedno sa Lebronom i Bošom.

 

 

Beki Hemon je jedna od najboljih američkih košarkašica, kada je u pitanju pozicija plejmejkera. Druga je u istoriji WNBA lige po ukupnom broju asistencija a prošle sezone je kao trener osvojila prsten.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter