0
Evropske lige

Foto: Twitter/@Arsenal

ARSENAL JURIŠA KA TITULI: „Tobdžije“ razmontirale Lids za korak bliže dugo čekanom trofeju!

Objavljeno: 01.04.23 u 19:40

Ranije danas Mančester Siti je razbio Liverpul s 4:1 i smanjio zaostatak na pristojnih pet bodova, ali odgovor tima Mikela Artete stigao je ubrzo – oni su danas razbili Lids i ponovo imaju uvjerljivu prednost nad rivalom iz Mančestera.

Treba naglasiti da Arsenal ima utakmicu više od Sitija, ali svejedno, s obzirom na to kako igra i kakvo je stanje na tabeli, odavno nije bio ovako blizu da postane prvak svoje zemlje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Do 35. minute je Lids odolevao napadima domaćih, a onda je dosuđen penal koji u gol pretvara Gabrijel Žesus i osigurava lakši nastavak domaćinu.

Na otvaranju drugog dela Ben Vajt je povisio na 2:0, a već u 55. minuit Žesus drugim golom donosi Arsenalu ogromnih 3:0.

Nakratko se gostima vratila nada kada je Kristensen u 76. pogodio za 3:1, no u 84. minuti Džaka glavom pogađa na ubačaj Odegarda i donosi overu pobjede londonske momčadi.

Najefikasniji meč dana odigran je između Brajtona i Brentforda. Bilo je 2:2 na poluvremenu, 3:3 na kraju utakmice. Mitoma, Velbek i Mekalister iz penala bili su strelci za domaće, a za goste Džanson, Toni i Pinok.

Kristal Palas je kasnim golom pobedio Lester sa 2:1, istim rezultatom Bornmut je slavio nad Fulamom, dok je duel Notingem Foresta i Vulverhempton završen rezultatom 1:1.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter