2
Fudbal

FOTO: Screenshot

VANREDNA SKUPŠTINA FK PARTIZAN: Milorad Vučelić ‘opleo’ po navijačima! (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.23 u 18:13

Mnogo toga je izrečeno!

Trenutno je u toku Skupština Fudbalskog kluba Partizan, koja je umesto u 15 počela u 17 časova.

Svoj ekspoze iznosi prvi čovek crno-belih, Milorad Vučelić.

Dame i gospodo, decembra 2014., postao sam član nove uprave FK Partizan i u njoj se na različitim funkcijama nalazim do današnjeg dan uključujući i rad u upravi JSD Partizan. Zatekli smo blokiran račun kluba za blizu 800.000 evra, dugovala se četiri plate zaposlenima, šest plata igračima, imali smo u znak protest i pokušaj samoubistva zaposlenih. Od dve revizorske kuće, ustanovljen je dug od tačno 15 miliona evra. – započeo je Vučelić.

Istakao je da je naknadno utvrđeno da je dug zapravo i veći.

Naknadno, postalo je jasno da je to ustvari bio dug od 23 miliona evra, mnogi dokumenata nije bilo dostupno, ispomagali smo se tužilaštvom koja je češće češljala papire Partizana. Poreski dug državi je iznosio 5.000.000 evra, on je noseći i multiplikovan kamatama najveći delom ugrađen u onih 12 miliona poreskog duga, plus, novog poreskog duga koji iznosi oko dva miliona evra. – kazao je predsednik Partizana.

Nastavio je sa svojim izlaganjem.

Posle četiri godine pauze, Partizan je dobio generalnog sponzora i to je bio Telekom. Od prvog dana rada uprave, imali smo svesrdnu pomoć države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. To je uslovilo povicima sa tribina organizovanih navijačkih grupa koji su vređali predsednika zemlje, podignut je kredit od banke od 1 milion evra, koji je prethodnih godina polovično isplaćen. Obavljen je transfer jednog igrača i deblokirali smo se, počele su isplate ličnih dohodaka. Kroz ove godine polako stizanje da su plate zaposlenima redovne i plate igračima redovne, a da je sve ovo što je bilo iza nas sustignuto u hodu. – dodao je Vučelić.

Kompletan ekspoze predsednika Partizana pogledajte na linku ispod.

Potom je otkrio da je FK prosledio tada 200 hiljada evra KK Partizan.

Od tih prvih sredstava koje smo dobili, FK je izdvojio 200.000 evra za pomoć košarkaškom klubu Partizan, na prvoj utakmici prvenstva Srbije 23. februara 2015. godine, dočekala nas je „Uprava napolje“. Te sezone smo uzeli titule, uz manje-više stalno prisustvo „Uprava napolje“. Ono je izostalo u završne dve utakmice. Igrali smo finale Kupa i izgubili, orilo se „Uprava napolje“. – rekao je on.

Hronološki se prisetio svih ‘incidenata’ sa navijačima.

Sezona 2015/2016 igrali smo LE, u grupi sa AZ-om, Augzburgom i Bilbaom, proleće smo ispustili na kraju i decembra 2015. dobrim delom naoružanih što službeno što privatno, neki od vođa navijača i oficijalnih službenika upadaju u prostorije FK Partizan u Humskoj i fizički se sprovodi „Uprava napolje“ slogan. – nastavio je

Zatim slede dalji protesti koji se pretvaraju u fizičko nasilje, te tako se bacaju na lože s upravom jaja i poneka kamenica, a poznati fizički napad na Miloša Vazuru u aprilu 2019. godine. Svi se ti povici rimuju sa najvećim delom medijskih pratilaca, naročito tabloida kao lozinke u stilu „vita Jela, zelen bor“, a samo ne tako pitom i ne tako nevino. – istakao je predsednik Partizana.

Iduće sezone, 2016/2017, osvajamo šampionat i duplu krunu, sve do poslednjih utakmica odjekuje „Uprava napolje“, u svim tim godinama, mi samo govoreći istinu bez ikakvih želje da se ulagujemo, da lažemo, da se dodvoravamo, mi govorimo da imamo preko svih licenciranja i da sve vreme preko Telekoma i drugih sponzora koje smo imali, Dunav osiguranja, mi govorimo i naglašavamo da nam država pomaže i da nam pomaže Aleksandar Vučić. U Nišu kada uzimamo titulu, ori se povik protiv predsednika kome „ne daju titulu“, tada je izostalo „Uprava napolje“. – zaključio je Vučelić.

BONUS VIDEO:

0
3

2 Komentara

  1. Jadno je to,opet ušao av u guzicu iako zna da od titule nema ništa sve dok je on u vrhu.Napolje normalno i privatizovati klub,dosta si krao.Malo ti jel?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter