0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

(POLUVREME) SJAJNI PARTIZAN IMA +11: Real ne zna šta ga je snašlo, Arena eksplodirala! (FOTO)

Objavljeno: 31.03.23 u 21:27

Disciplinovana igra „crno-belih“ u prvom poluvremenu im je donela povoljan rezultat pred nastavak meča

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Reala iz Madrida u okviru 32. kola Evrolige.

Crno-beli“ su trenutno sedmi sa skorom 17-14 i pobedom na večerašnjem meču bi obezbedili učešće u Top 8 fazi. S druge strane, Real je drugi sa skorom 22-9.

Startne petorke:

Partizan – Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Janis Papapetru, Zek Ledej, Alen Smailagić

Real Madrid – Alberto Abalde, Adam Hanga, Mario Hezonja, Džanan Musa, Valter Tavares

VESTI O PARTIZANU:

U uvodnih pet minuta, Partizan pokušava dosta da izvlači Tavaresa iz reketa kako bi omogućio nešto lakše poene. Adam Hanga je pogodio dve trojke iz kornera za svojih 6 poena, dok je drugi najefikasniji Valter Tavares sa 5 poena.

Ono što nije dobro za „crno-bele“ jesu dva rana faula Alena Smailagića umesto kojeg ulazi Matijas Lesor koji odmah postiže lake poene na asistenciju Egzuma. Nakon oba pogođena slobodna bacanja Dantea, Partizan prilazi na pola koša zaostatka, 19:20.

 

FOTO: Starsport

 

Lesor pogađa uz faul Poirijea ali ne pogađa dodatno bacanje. Odmah u sledećem napadu, Poirije vraća istom merom i pogađa uz faul Madara. To je već treći faul Izraelcu.

Dante Egzum pogađa uz faul Deka na otvaranju druge četvrtine za erupciju u Areni. Trener gostujuće ekipe, Ćus Mateo, negodovao je zbog dosuđenog faula i dobija tehničku grešku nakon pregledanja snimka.

Edi Tavares nastavlja da pravi problem ekipi Željka Obradovića. Prvo ga faulira Lesor a onda Panter i centar Reala je oba puta bio precizan sa linije penala, 31:29.

 

FOTO: Starsport

 

Dva minuta je na semaforu stajao rezultat 35:34 a onda mini serija Partizana koji poenima Pantera i Lesora ide na +5, 39:34.

Serija slobodnih bacanja sada. Naneli pogađa 4/4 a na drugoj strani Musa 2/2. Sjajna akcija Avramovića za Lesora koji snažno zakacava za +9.

Na poluvremenu Partizan ima odličnih +11. Serijom 14-4 su došli do 49:38. Najefikasniji je Džejms Naneli sa 10 poena.

 

FOTO: Starsport
5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter