0
Fudbal

FOTO: Starsport

MIJATOVIĆ O ŠUKERU: ‘Davor je vedra osoba, uvek nasmejana, isijava pozitivnom energijom!’

Objavljeno: 30.03.23 u 19:20

Iskreno o svemu.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i legenda Real Madrida, Predrag Mijatović pričao je o ratnom periodu koji je potresao celu zemlju. Rekao da svi koji koji bili talentovani u to vreme su napustili zemlju u periodu od 1993. do 1995. godine.

-Svi koji smo bili talentovani napustili smo Jugoslaviju u periodu od 1993. do 1995. Prethodne decenije u našoj zajedničkoj državi se dobro živelo. Predstavljali smo referentnu tačku za ostalne zemlje Istočne Evorpe. Bili smo omladinski prvaci sveta 1987. u Čileu, imali odličnu generaciju, iako niko na nas ne bi stavio ni dva dolara da ćemo osvojiti titulu, jer je iz tadašnje perspektive to bila nemoguća misija. – započeo je.

Dodao je i da fudbaleri tada nisu imali osećaj da se nešto ozbiljno dešava.

-Fudbaleri nisu imali osećaj da se nešto ozbiljno dešava. Kad smo se kvalifikovali za EP nastali su problemi. Hrvati nisu hteli da putuju, Srbi i Crnogorci jesu, što se tiče Bosanaca i Makedonaca, jedni jesu, drugi nisu. – nastavio je Mijatović.

Pričao je o svom dolasku u Valensiji i da je malo znao o tom klubu.

-Malo sam znao o klubu, osim da je moj idol, Mario Kempes igrao na Mestalji. Došao sam 1993, ali pošto je u to vreme Jugoslavija bila pod sankcijama nisam mogao ni sa Partizanom, ni sa reprezentacijom, da igram međunarodne utakmice. Zato me niko nije poznavao. Dolazak u Valensiju bio je traumatičan, na mojoj promociji pojavilo se svega nekoliko novinara. Prvo pitanje je glasilo: „Šta ovaj igra?“. Rekoh sebi: „Majko Božija“. – dodao je on.

Dotakao se Hrvata i Šukera i rekao da ih je posetio u njihovom hotelu, zbog čega su ga nazvali izdajnikom.

Odlučio sam da posetim Hrvate u njihovom hotelu. Snimljen sam tom prilikom, zbog čega su me u mojoj zemlji nazivali izdajnikom. Samo nisam smatrao da su mi neprijatelji momci sa kojima sam zajedno igrao u reprezentaciji koju godinu ranije. Političari će uvek pričati o politici, a sportisti o – sportu. – rekao je bivši igrač Reala.

Nastavio i doodao da se nekad šali sa suprugom da je više vremena proveo sa Šukerom u krevetu nego sa njom.

 -Sprijateljili smo se. Nismo pričali baš mnogo kao što sam razgovaramo, ali znam da se nikad nismo dotakli teme rata. Nije nas zanimalo. Davor je vedra osoba, uvek nasmejana, isijava pozitivnom energijom. Lako je saglasiti se s njim. Bili smo cimeri u Realu. Čak se sa suprugom ponekad šalim da sam više vremena proveo u krevetu sa Šukerom nego sa njom. – zaključio je Peđa Mijatović.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter