0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

KUMAN O MESIJEVOM ODLASKU IZ BARSELONE: ‘Taj momak nije zaslužio da ode na takav način!’

Objavljeno: 30.03.23 u 20:55

Holanđanin o periodu u Kataloniji.

Bivši strateg Barselone Ronald Kuman govorio je o odlasku Lionela Mesija iz tog kluba, a dotakao se i Laporte. Argentinac je ‘Kamp Nou’ napustio 2021. godine zbog teške finansijske situacije.

Kuman je rekao da ga je predsednik Barselone Đoan Laporta slagao.

-Predsednik Barselone Đoan Laporta me slagao. Rekao mi je da će sutra da bude potpisan novi ugovor sa Mesijem, a Argentinac je narednog dana otišao iz kluba. Taj momak nije zaslužio da ode na takav način. Dosta toga je bilo protiv mene. Problem je kada predsednik sumnja u vas. Međutim, kada bih imao šansu da se vratim, učinio bih to. Volim Barselonu. – započeo je selektor Holandije.

Dodao je da je zaslužio više podrške od kluba.

-Moram da budem iskren i da kažem da smo igrali bez publike godinu dana. Nisam očekivao da će Mesi i Antoan Grizman da odu. Prošao sam kroz mnogo toga, nikad nisam verovao da se određene stvari mogu desiti, ali sve je to život i moramo to da prihvatimo. Morao sam da odgovaram na brojna pitanja, a to nije bio moj posao. Verujem da sam zaslužio više podrške od kluba. Otkazi trenerima su deo fudbala, a ja sam sa tehničke strane doneo dosta klubu. – zaključio je Ronald Kuman.

On je  je vodio Barselonu od avgusta 2020. do novembra 2021. godine, a posle serije loših rezultata dobio otkaz. Na 67 utakmica sa katalonskim klubom ostvario je 39 pobeda, 12 remija i 16 poraza.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter