0
Košarka

James Nunnally reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Barcelona on March 28, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BURA MEĐU AMERIČKIM KOŠARKAŠIMA ZBOG POCEKA: Naneli mu poručio – „To je rasistički stav!“

Objavljeno: 30.03.23 u 08:56

Uključilo se još nekoliko njih!

Selektor košarkaške reprezentacije Italije, Đanmarko Poceko, kojeg su svi u Srbiji dobro zapamtili nakon Evrobasketa ove jeseni, u razgovoru za Gazetu delo Sport imao je neke vrlo čudne izjave.

Naime, on je rekao da više preferira evropske plejmejkere u odnosu na američke, a povod da uopšte priča o tome bio je duel Anadolu Efesa i Olimpije iz Milana te međusobni okršaj Vase Micića i Šabaza Nejpira.

Šabaz Nejpir ima talenat, inteligentan je i ima ličnost. Kvaliteti su neophodni za vođenje tima na visokom nivou. Njegova glavna razlika sa Mićićem je što je on Amerikanac, u tom smislu ima drugačiji stil igre. – započeo je Poceko.

Gianmarco Pozzecco Serbia – Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija – Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Smatra da Amerikanci imaju manje kvaliteta, fiziološki.

Uveren sam da su svi veliki timovi Evrolige imali evropskog plejmejkera: Papalukasa, Dijamantidisa, Spanulisa ili Rodrigeza. Uz dužno poštovanje, Amerikanci imaju manje kvaliteta jer igraju drugačije, i to je fiziološki. Na primer, bez lopte, manje su zainteresovani za igru. – zaključio je selektor Italije.

Odmah su reagovali pojedini američki košarkaši na svom Tviteru. Džejms Naneli, košarkaš Partizana Mozzart Bet, nazvao je ovo mišljenje ‘rasističkim stavom’.

Retorika tog trenera i njegovi stavovi o američkim plejmejkerima su rasistički. – napisao je Naneli.

Nešto blaži bio je Majk Džejms, suspendovani košarkaš Monaka.

To je samo njegovo mišljenje i mislim da to nije tačno. – napisao je Džejms.

Javio se i nekadašnji plejmejker Makabi Tel Aviva, Tajris Rajs, koji se kratko i jasno zapitao: ‘Koga trenira taj?‘.

BONUS VIDEO:

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter