0
Fudbal

FOTO: Starsport

SRBIJA OSTAJE BEZ POJAČANJA: Lozana poslednja šansa!?

Objavljeno: 29.03.23 u 15:00

FIFA odredila pravilo.

Fudbalski savez Srbije nastavlja borbu za mladog golmana Vladana Kovačevića. On je rođen 1998. godine u Banja Luci i trenutno nastupa za poljski Rakov. FIFA je zabranila Srbiji da pozove mladog čuvara mreže za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Svetska fudbalska organizacija je 2020. godine uvela pravilo da igrač koji je igrao za reprezentaciju druge države, nakon što je napunio 21 godinu, ne sme da promeni sportsko državljanstvo. On je poslednji nastup za  selekciju Bosne i Hercegovine do 21 godine, a tada je imao je 13. oktobra 2020. godine sa 22 godine i 182 dana.

Pravni tim FSS je za Kovačevića pronašao izuzetak za pravilo u prethodne tri godine i pokušaće da pobede preko CAS-a u Lozani, prenosi Sport klub. U dopuni spornog člana FIFA pravilnika stoji i da pravilo ne važi za igrače koji su do 12. godine života imali pasoš države čije sportsko državljanstvo zahtevaju.

Selektor Dragan Stojković Piksi rekao je da je u planu bio poziv Kovačevića, ali da nisu želeli da rizikuju, jer papirologija nije završena, a FSS je potvrdio odluku Banjalučanina početkom marta, a potom je usledila rampa FIFA, ali bez zvaničnih potvrda sa obe strane.

– U planu je bio poziv Kovačeviću, ali nismo želeli da rizikujemo jer papirologija nije završena. On će biti pozvan čim to bude završeno. Važno je da smo postigli saglasnost da debituje i tu je sve jasno. – zaključio je Piksi.

BONUS VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter