0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@premierleague

LEGENDE PRIMLJENE U KUĆU SLAVNIH: Venger i Ferguson su prvi treneri sa ovim priznanjem u istoriji! (FOTO)

Objavljeno: 29.03.23 u 14:11

Ogromno priznanje za njihov višedecenijski rad

Premijer liga je odlučila da u Kuću slavnih primi legendarne trenere Mančester junajteda, odnosno Arsenala, Aleksa Fergusona i Arsena Vengera.

Ono što je zanimljivo jeste da su Škot i Francuz prvi menadžeri koji su ušli u Kuću slavnih Premijer lige, a moramo priznati da je to sasvim zasluženo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Aleks Ferguson slovi za najuspešnijeg menadžera u Premijer ligi, a dva puta je imao niz od tri uzastopne titule, od ukupno 13 koje je osvojio.

Od novembra 1986. do maja 2013. škotski stručnjak je na 810 mečeva u Premijer ligi ostvario 528 pobeda, uz 168 remija i 114 poraza.

Zaista sam oduševljen što sam uveden u Kuću slavnih. Velika je čast dobiti takvo priznanje. Ne radi se o meni kao osobi, već o poslu u Mančester junajtedu i vezi koju smo imali tokom mnogo godina. Ponosan sam na klub, osoblje i moje igrače. Moj posao je bio da navijače vratim kućama srećnim. Istorija Junajteda i moja očekivanja bili su nešto što nas je vodilo, pokušao sam da razvijem igrače sa istim očekivanjima i da se pobrinem da sve to ispunimo. Arsen je, s druge strane, transformisao Arsenal na fantastičan način. Postali su težak protivnik i obojica smo želeli da pobeđujemo, što nas je dalje motivisalo. Otkako smo se povukli, išli bismo često na večeru u jedan mali restoran u Švajcarskoj. On je interesantan čovek i uživam u njegovom društvu, ali i dalje je moj posao da izaberem vino – poručio je Ferguson.

Arsen Venger je u London stigao 1996. godine i u tom momentu je bio jedan od prvih stranaca menadžera na Ostrvu.

Već u prvoj punoj sezoni 1997/98 uspeo je da osvoji titulu, a istoriju je ispisao 2003/04 kada je stvorio skajan tim koji je sezonu u Premijer ligi završio bez poraza.

Na 828 mečeva u ligi ostvario je 476 pobeda i 199 remija, bio je tri puta menadžer sezone, 1998, 2002. i 2004.

Zahvalan sam što sam u Kući slavnih Premijer lige. Oduvek smo želeli navijačima da damo nešto posebno i kad imate igrače sposobne da naprave nešto sjajno, najvažnija stvar za mene bila je obaveza da budemo savršeni. Želeo bih da ostanem upamćen kao neko ko je voleo Arsenal, ko je predstavljao vrednosti kluba i ostavio ih u poziciji da mogu da rastu i budu još veći. Deliti ovo sa ser Aleksom je velika čast za mene. Mi smo kao dva boksera, borite se kao ludi i onda se udaljavate. Na kraju, imate to poštovanje i biće sjajna prilika da se opet vidimo, podelimo bocu vinaa i sećanja na stare bitke – izjavio je Venger.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter