0
Košarka

(190902) -- WUHAN, Sept. 2, 2019 (Xinhua) -- Luis Scola (L) and Facundo Campazzo of Argentina celebrate after the group B match between Nigeria and Argentina at the 2019 FIBA World Cup in Wuhan, capital of central China's Hubei Province, on Sept. 2, 2019. (Xinhua/Cheng Min)

LEGENDARNI ARGENTINSKI KOŠARKAŠ O KAMPACU: „Odluka da pređe u Crvenu zvezdu bila je najbolja za njegovu karijeru!“

Objavljeno: 29.03.23 u 18:10

Nema dilemu!

Mnoge je šokirao dolazak Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu. Izgledalo je kao san, ali nakon zvanične objave kluba svima je postalo jasno da je to zapravo java.

Ipak, nakon toga je usledila odluka Evrolige da kazni crveno-bele zabranom registrovanja novih igrača, tako da je Fakundo debitovao u elitnom takmičenju tek nedavno, dok AdmiralBet ABA ligu igra od dolaska.

Facundo Campazzo reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz at Aleksandar Nikolic Hall on March 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Legendarni argentinski košarkaš, Luis Skola, smatra da je dolazak u Zvezdu bio najbolji potez za karijeru Fakunda Kampaca u tom momentu.

Nije me iznenadio (njegov dolazak u Crvenu zvezdu), ne znam zašto se samtra kontroverznom odlukom. Smatrao je da je to najbolja odluka za njegovu karijeru u ovom trenutku, a tako i meni izgleda. Crvena zvezda je evroligaški tim, igrao je dobro ali suspenzija ekipa ga je stavila u lošu poziciju. Sviđa mi se ekipa u kojoj igra. – započeo je Skola u izjavi za list Marka.

(190913) — BEIJING, Sept. 13, 2019 (Xinhua) — Luis Scola (C) of Argentina claps hands with his teammate Facundo Campazzo (L) during the semifinal match between Argentina and France at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 13, 2019. (Xinhua/Meng Yongmin)

Zanimljivo je prokomentarisao da igrači iz Argentine često imaju tendenciju da se ‘zatvore’ u određenu sredinu i samo u određenim evropskim klubovima traže svoju šansu.

Ponekad mi u Argentini imamo tendenciju da se ‘zatvorimo’ u dve-tri sredine koje su nam dobro poznate, što značajno umanjuje opcije i izbor. A, eto, imate Crvenu zvezdu, Partizan, nemačke klubove… Mnogo je mesta gde se igra dobra košarka i trebalo bi naši igrači da prošire tu bazu i zaigraju na više različitih mesta. Najvažnije je igrati Evroligu, Evrokup ili Ligu šampiona. Drago mi je što su argentinski igrači počeli malo da šire vidike. – zaključio je Skola.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter