0
Košarka

Barcelona's head coach Sarunas Jasikevicius speaks to his players during round 31 Euroleague basketball match between Partizan and Barcelona in Belgrade, Serbia, on March 28, 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

KRIZA U BARSELONI: Budžet košarkaškog kluba će se značajno smanjiti!

Objavljeno: 29.03.23 u 16:55

Sve to zbog fudbalskog kluba!

Svima je poznato da Fudbalski klub Barselona poslednjih godina ima velikih problema sa finansijama i da na sve načine pokušavaju da se konsoliduju.

Katalonski radio RAC1 prenosi da je Barsa u velikim problemima finansijske prirode. Trenutno, na plate u Blaugrani ode 550 miliona evra, a cilj uprave je to skresati na 470 miliona evropskih novčanica. Nimalo lagan zadatak, ali neki starosedioci su već značajno snizili plate i pokazali se kao primer drugima.

Nikola Mirotic (C) reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Barcelona on March 28, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Takođe, RAC1 navodi da će ove mere štednje najviše pogoditi košarkašku sekciju Barselone čiji će se budžet smanjiti za čak 20 procenata. Primera radi ove sezone budžet košarkaškog kluba bio je visokih 36 miliona evra. Barsa u svojim redovima ima i Nikolu Mirotića, najplaćenijeg igrača u Evropi sa neto platom od pet miliona evra godišnje.

Ipak, iako će budžet Katalonaca biti manji za oko 7.200.000 evra očekuje se da i dalje imaju jedan od najvećih budžeta među evropskim klubovima.

BONUS VIDEO:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter