2
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen/Instagram/serbialive_vesti

HEROJSKI ČIN FUDBALERA TSC-A: Sprečili horor i spasili živote ljudi, u peščanoj oluji nastao sudar 14 vozila! (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.23 u 09:30

Nenad Filipović se oglasio za HotSport!

Snažan vetar koji je tokom utorka duvao širom Srbije, najviše je došao do izdržaju na severu naše zemlje. U blizini Subotice, tačnije na putu Subotica – Bačka Topola, snažni udari vetra izazvali su peščanu oluju. Usled vremenskih neprilika došlo je do velikog lančanog sudaru u kojem je učestvovalo čak 14 vozila.

Snimci sa društvenih mreža najbolji su dokaz koliko je udes bio opasan i koliko je žrtava mogao doneti, a na svu sreću nije ih bilo. Razlog za takav ishod je jasan – heroji su mladići koji su istrčali iz belog automobila. Reč je o prvotimca TSC-a iz Bačke Topole koji su se vraćali sa treninga.

Goran Antonić, Josip Čalušić, Nenad Filipović, Martin Mirčevski i Ifet Đakovac su brzo pomerili vozilo sa puta, a potom izašli na ulicu i tako rizikovali svoj život. Fudbaleri su redom zaustavljali vozila kako se broj učesnika u nesreći ne bi povećao.

Redakciji HotSporta javio se iskusni čuvar mreže i jedan od heroja, Nenad Filipović. Istaknuti sportista nije želeo da veliča gest koji je sam po sebi veliki, već je poručio da čvrsto veruje da bi svi tako reagovali.

-Uradili smo ono što bi svako u tom trenutku trebalo da uradi. Nadam se da smo uspeli da spasimo barem jedan ljudski život – kratko je poručio Filipović.

FOTO: STARSPORT

Izjavu za Mozzart Sport nešto ranije dao je još jedan od članova herojske postave.

-Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice od jačine vetra podigao oblak prašine od zemlje sa njiva pored puta, koji je toliko bio gust da iako smo smanjili brzinu zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz taj oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naleteo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo da bi se sklonili s puta sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na deo gde je vidljivost bila dobra odakle smo primetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna – istakao je u razgvoru za  Mozzart Sport kapiten TSC-a Goran Antonić.

11
2

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter