0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BERIĆ OSUO PALJBU NA SUDIJE: ‘Koliko života ima Jasikevičijus? Dugo nisam video tendencioznije suđenje!’

Objavljeno: 29.03.23 u 09:59

Čuveni as crno-belih ljut na arbitra iz Izraela!

Košarkaši Partizana poraženi su od Barselone u 31. kolu elitnog evropskog takmičenja! Izabranici Željka Obradovića nisu imali odgovor na snažan nalet katalonskog sastava u drugom poluvremenu, a Dante Eksum uprkos fenomenalnoj igri nije uspeo da kao pobednik izađe iz duela sa raspoloženim triom Barselone Laprovitola-Mirotić-Veseli.

– Nikad nisam pričao o suđenju i nikad nisam otvorio studio time, niti hoću da umanjim zasluženu pobedu Barselone, ali izraelski sudija… Dugo nisam video tendencioznije suđenje, pritom na domaćem terenu i u pravim trenucima. To na kraju kad je krenulo navlačenje na stranu Partizana da bi na semaforu izgledalo drugačije. Bilo je stvarno tendenciozno – kazao je Berić pa se osvrnuo na odnos trenera Barselone prema sudijama:

– Pitao bih i javno Evroligu, koliko života ima Šarunas Jasikevičijus i koliki može da pravi pritisak na sudije. Pritom je najveći pritisak pravio na izraelskog sudiju kad je dosudio jedan faul u korist Partizana. Autoritet jeste važan, ali zna se da Željko ima četiri puta veći autoritet od svih trenera, pa šta bi on trebalo da radi, da sapliće sudije? Jasikevičijusu se toleriše sve kad je Partizan prišao na tri razlike. Mislim da posle ovoga više nikad neću spominjati ovo.

Berić je istakao da su sudije na kraju ‘kompenzovale’ greške kako razlika ne bi bila primetna.

– Kompenzacija je očigledna. Kasnije u meču se popunjavala statistika, da razlika ne bi bila velika, ali očigledno je i sa strane. Imali smo i težih poraza, ovo je normalan poraz, ali da li sam ikad pominjao suđenje? Morao sam da kažem nešto – poručio je Berić.

BONUS VIDEO:

4
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter