0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NEIZVESNA BORBA U ARENI: Eksum eksplodirao protiv bivešg kluba, Argentinac napunio koš crno-belih! (FOTO)

Objavljeno: 28.03.23 u 21:18

Minimalnih +1 za ekipu Željka Obradovića!

U okviru 31. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu košarkaši Partizana u terminu od 20 časova i 30 minuta dočekali su ekipu Barselone. Crno-beli nastavljaju bitku za plasman u TOP 8 protiv jednog od najboljih sasatava u Evropi, a pobeda bi gotovo dovela ekipu Željka Obradovića na korak od zacrtanog cilja.

Nakon 20 minuta borbe rezultat je 45: 44 u korist domaćeg tima.

Gosti iz Katalonije su bolje otvorili meč. Mirotić je na niskom postu iskoristio asistenciju Satoranskog i poentirao. Usledila je greška Džejmsa Nanelija koja je na drugoj strani ekspresno kažnjena trojkom Laprovitole.

Argentinac je odlično startovao, pa je nakon poena Madara sa još jednom trojkom povisio na 2:8. Realizovao je Laprovitola i jedno slobodno bacanje, pa je u ranoj fazi susreta došao do sedam poena.

Naneli i Panter su smanjili na -1, ali Jan Veseli se potom upisao u listu strelaca i tako održao prednost gostujućeg sastava.

Razigrao se Kevin Panter, karakterističnim šutevima sa poludistance. Partizan nije pronalazio kvalitetna rešenja u defanzivi, što je češkom tandemu Veseli-Satoranski omogućilo da dođe do lakih poena u dva navrata.

Nakon prvog televizijskog tajm-auta sredinom prve deonice polovičan sa linije penala bio je Matijas Lesor. Laprovitola je nastavio tamo gde je stao pre pauze od 60 sekundi i nastavio da
maksimizira svoj poenterski učinak.

Džejms Naneli je pogodio važan šut iza linije 6,75 i smanjio na -1, ali usledila je brza reakcija i poeni Veselog na drugoj strani.

Laprovitola je brzo ostvario dvocifren učinak, a prvim poenima Nikole Kalinića prednost Barselone je porasla.

Prva deonica završena je rezultatom 21:25 u korist gostujućeg tima.

Drugi kvartal počeo je trojkom Alena Smailagića. Jokubaitis je uzvratio preciznim izvođenjem slobodnih bacanja, ali domaćin je već u narednom napadu trojkom Dantea Eksuma stigao do izjednačenja (27:27). Australijanac večeras po drugi put igra protiv bivšeg kluba.

‘Eksplodirala’ je Štark Arena posle prvog vođstva crno-belih. Najpre je Eksum pogodio ekstremno težak šut levom rukom iz okreta sa kapice reketa, da bi Partizan otišao na maksimalnih +5 novom trojkom istog igrača. Osam poena je vezao nekadašnji peti pik na NBA draftu i na buran način proslavio vođstvo svog tima.

Nakon tajm-auta koji je zatražio Šarunas Jasikevičijus, Kalinić je sjajno navukao dva čuvara na sebe i proigrao Majka Tobija, a reprezentativac Slovenije je pogodio za tri poena.

Eksum jednostavno nije mogao da se zaustavi u tim momentima. Australijanac je postao dvocifren nakon što je nadmudrio Higinsa i ponetirao posle igre leđima. Očigledno je Dante bio motivisan protiv Barselone koja ga nije zadržala i ove sezone, kako je očekivano.

FOTO: STARSPORT

Kalinić, koji je uvredama sa tribina dočekan kao bivši član Crvene zvezde, pogodio je oba slobodna bacanja.

Barselona je prestala da igra košarku u drugoj deonici, a kvalitetna defanziva crno-belih je u velikoj meri zaslužna za to.

Jasikevičijus je doslovno zaboravio na Laprovitolu, Satoranskog i Veselog u drugom periodu igre, uprkos činjenici da su bili najbolji akteri u prvoj četvrtini.

Najpre je Ledej vezao četiri poena, da bi Lesor povisio na 40:32.

Čim je ušao u igru Veseli je ponetirao i smanjio na 40:34. Lesor je napravio u najmanju ruku nepotreban faul i omogućio Mirotiću da sa linije penala dođe do lakih poena.

Katalonci su se odmah razigrali ulaskom vodećih igrača. Bio je to još jedan primer koliko uprava kluba ima strpljenja za prilično loše odluke litvanskog stručnjaka tokom cele sezone.

Sjajni Madar je povisio na +6, ali je Laprovitola smanjio na 42:39.

Prišla je Barsa na -1, ali Kevin Panter je poentirao za dva pod faulom. Američki bek je potom realizovao slobodno bacanje. Spremili su gosti sjajnu akciju i pogodili trojku za 45:44.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter