0
Evroliga

Head coach Zeljko Obradovic (L) Danilo Andjusic (R) react during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Olympiacos Pireus at Stark Arena on March 24, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ NE VERUJE DA SE NEKO PLAŠI U ARENI: „Svako ko dođe voli da igra – znamo da će ponovo biti ispunjena dvorana!“

Objavljeno: 27.03.23 u 21:25

Nisu imali mnogo vremena da se pripreme.

Košarkaši Partizana Mozzartbet dočekaće ekipu Barselone u 31. kolu Evrolige u utorak od 20.30 časova. I na ovoj utakmici Štark arena će biti ispunjena do poslednjeg mesta, a crno-beli će pokušati to da iskoriste i naprave još jedno iznenađenje.

Pred tu utakmicu, obratio se trener domaćih Željko Obradović, koji je kratko izanalizirao najskuplju ekipu u Evroligi.

– Probali smo da prođemo kroz najbitnije stvari za njihovu igru, bez nekog velikog posmatranja njihovog „plejbuka“. Igrali smo već protiv Barselone, i znamo koji kvalitet imaju. Ekipa koja će da ide na fajnal-for, a sigurno i da proba da osvoji Evroligu. Kvaliteta imaju mnogo. Igraju timski, izuzetno čvrstu odbranu. Ključni igrač u toj odbrani je sigurno Jan Veseli, kad je on na petici – počeo je Obradović i dodao:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Agresivnost na loptu im počinje od malih igrača na sredini terena, Satoranski koji se vratio iz NBA i poslednje vreme igra izvanredno. Da ne nabrajam ostale igrače, na pozicijama dva i tri. Oni su tim koji je lider po šutu za tri poena. To su neke najosnovnije stvari, plus, njihova odbrana koju mogu da igraju na različite načine. Probali smo da reagujemo na treningu, pa ćemo videti kako će to da izgleda.

Upitan je trener crno-belih, da li se neko plaši atmosfere Areni, što je najtrofejniji evropski stručnjak odbacio kao opciju.

– Ne verujem u to da se neko plaši. Ja baš obrnuto mislim, da svako ko dođe ovde voli da igra u toj atmosferi. Za igrača nema bolje, nego da igra pred navijačima kakvi su navijači Partizana. Jeste da oni nama pomažu i da postoji taj faktor, ali svako voli da igra i verovatno se prijatno oseća.

Očekuje Obradović da će i ovog puta dvorana biti puna, a napomenuo je da treba da se izračuna koliko će biti navijača u 7 dana na utakmicama Partizana.

– To je sam pokazatelj koliko su navijači bitni i koliko oni veruju klubu, koliko vole klub i koliko su nam odani. Još jednom, zahvalnost velika. Znamo da će biti ispunjena dvorana i sutra uveče, i u petak uveče. To je nešto što će ostati zabeleženo. U sedam dana, neka neko izračuna koliko će da bude gledalaca. U svakom slučaju, veoma smo ponosni svi koji smo sa Partizanom u srcu.

BONUS VIDEO:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter