0
ATP

BELGRADE, SERBIA - JUNE 13: Dusan Lajovic of Serbia returns the ball to Grigor Dimitrov of Bulgaria during the Adria Tour charity exhibition hosted by Novak Djokovic on June 13, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

„IMA NEŠTO JEDINSTVENO“: Lajović i dalje ne može da poredi Alkaraza sa velikom trojkom!

Objavljeno: 27.03.23 u 18:38

Jedna stvar ga ipak razlikuje.

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u trećem kolu turnira u Majamiju od prvog igrača na ATP listi, Karlosa Alkaraza sa 2:0 (6:0, 7:6). Nije Srbin pokazao gotovo ništa u prvom setu, dok se u drugom probudio, ali nedovoljno za potencijalni preokret.

Po završetku ovog susreta, Lajović je dobio pitanje da prokomentariše igru mladog Alkaraza, na šta je imao spreman odgovor. Dušan je zaključio da ne može da ga poredi sa velikom trojkom, ali da ima nešto jedinstveno.

Ne mogu da ga poredim sa Rodžerom, Novakom i Rafom, ali on ima nešto jedinstveno: voli da bude pod velikim pritiskom. Ima veoma dobre udarce, dobro čita igru, oseća lopticu, ali ono što je najvažnije i što ga razlikuje od ostalih tenisera je to što je u stanju da da sve od sebe u komplikovanim trenucima. Uživa u atmosferi i napreduje, mnogo je zreliji nego što godine to pokazuju – istakao je Lajović.

U osmini finala Alkaraz će odmeriti snage sa Tomijem Polom, dok treba podsetiti da na ovom turniru mladi Španac brani titulu.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter