0
Fudbal

FOTO: Twitter/ AC Milan

DA LI STE ZNALI DA RAFAEL LEAO DUGUJE SPORTINGU DVE GODIŠNJE PLATE? Evo zbog čega! (VIDEO)

Objavljeno: 27.03.23 u 14:47

Verovali ili ne – 2018. godine, igrači i osoblje Sportinga su bili napadnuti u sred treninga, od strane sopstvenih navijača! Nakon tog incidenta, čak sedmorica igrača “zelenih” je samoinicijativno prekinulo ugovor sa portugalskim timom, a jedan od njih je bio Rafael Leao!

Portugalac se preselio u Francusku u Lil. Tamo je imao strašnu sezonu, zapao je za oko milanskom velikanu i preselio se u Italiju za 35 miliona evra. Ovaj potez je razbesneo Sporting, u njegovom ugovoru su imali izlaznu klauzulu u visini od 45 miliona evra i žalili su se FIFI u vezi njegovog prelaska iz Portugala u Francusku.

FIFA je presudila u korist Sportinga, ali na štetu Leaa!

Naređeno mu je da od ličnog novca isplati Sportingu kaznu u visini od 13.8 miliona evra, zbog nepravednog prekinutog ugovora. Čak ni njegovi pokušaji žalbe nisu urodili plodom.

Rafelova plata u Milanu iznosi 7.5 miliona evra po sezoni. Znači, u principu igra dve godine za džabe. Međutim, trenutno se spominje opcija da je PSŽ spreman da plati 150 miliona za Portugalca, a znatno povećanje primanja će možda ipak za njega biti izlaz iz ovog problema. Šta mislite?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MerkurXtip (@merkurxtip.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter