0
Košarka

FOTO: Twitter/@sixers

DA LI EMBIDA ZAISTA ŽELI MVP NAGRADU: „Ponovo sam prvi strelac, radim sjajne stvari, ali ne zanima me…“

Objavljeno: 27.03.23 u 19:05

Izuzetno čudne izjave čitamo ovih dana.

Centar Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid, treću godinu uzastpno je kandidat za najkorisnijeg igrača lige. Kako je dva puta do sada Nikola Jokić osvajao ovo priznanje ispred Embida, kamerunski košarkaš iako se pravi da ga MVP trka ne zanima, ipak ima određene emocije prema svemu.

On je intervjuu za Atletik govorio o svemu što se dešava, a primetno je da je indirektno prozvao Nikolu Jokića i to nekoliko puta. Embid je tako nabrajao stavke po kojima misli da je on zaslužio da bude MVP, ali je na kraju poručio da ga to ipak ne zanima.

Nisam dvostruki MVP. Nikada nisam bio u najboljoj petorci lige, nikada nisam ništa osvojio. Zašto bi onda pritisak bio na meni, kada su tu momci koji su osvajali MVP nagrade, a takođe nisu uradili ništa – počeo je Embid i dodao:

FOTO: Twitter/@nuggets

– Kriterijumi se menjaju. Kada pričamo o prethodne tri godine kada sam bio u trci, najpre je bilo da nisam imao dovoljno utakmica. Pa sam prošle godine odigrao dovoljno, bio prvi strelac lige i naravno, Nikola je zasluženo osvojio nagradu, ali s druge strane, bio je šesti na Zapadu. A onda ove godine, ponovo sam prvi strelac, radim sjajne stvari u odbrani… Pa trebalo bi da budem u najboljem defanzivnom timu lige… Ne zanima me, ali svake godine je nešto.

Potom se osvrnuo na analitiku za koju kaže da nema mnogo smisla.

– Možete da pričate o analitici koliko god želite. Kada imate neke momke u ligi, vidite da nisu dobri u defanzivi, ali analitika vam kaže da su najbolji defanzivci. Tada analitika uopšte nema smisla – zaključio je Embid.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter