0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

ARON GORDON O JOKIĆU: ‘On je nivo ispred svega što sam video!’ (VIDEO)

Objavljeno: 27.03.23 u 13:58

O saigraču ima samo reči hvale.

U novom kolu NBA lige Denver Nagetsi će naredne noći od 3:30 igrati protiv Filadelfije. Srpski košarkaš Nikola Jokić opet će biti u centru pažnje, pošto se bliži dodela MVP nagrade, jasno je da je on favorit za osvajanje ove nagrade, a njegov glavni konkurent je Džoel Embid.

Na utakmici protiv Milvokija, Jokića je čuvao Bruk Lopez, kandidat za najboljeg defanzivca ove sezone, a srpski centar je postigao 31 poen uz 11 asistencija.

Aron Gordon, saigrač Jokića, rekao je da njega niko ne može da zaustavi.

-Čoveče, pa njega niko ne može da zaustavi. Defanzivni igrač sezone? Nije važno. I on ga je stalno faulirao. Jer ako ga ne fauliraš, nećeš ga zaustaviti. I on je to stalno radio, ali Nikola je pogađao. Nisu mu dosuđivali bacanja. To je smešno! Njegov rad nogu, osećaj pod košem, to kako oseća odbranu i igra protiv nje, to je neverovatno, on je nivo ispred svega što sam video. – zaključio je Gordon.

Takođe, i Lopez je imao šta da kaže o Nikoli i dodao da je teško igrati sa njim.

-Teško je sa njim jer je tako dobar da van natera na faul. Morate da budete pametni. Lako možete da upadnete u njegovu zamku. – izjavio je on.

Ipak, mnogi tvrde da je Embid uspeo da preskoči Jokića u trci za MVP, posebno u dva poslednja meseca. Jedan od njih je i Džejson Timpf, NBA analitičar, njegovo mišljenje je da je Embid  defanzivno stratosferu iznad Jokića.

-Pre dva meseca rekao bih da je Jokić bolji od Embida. Mislim da je Embid u protekla dva meseca dokazao da je bolji igrač. Njegov plafon je na višem nivou, posebno što se tiče šuterskog uticaja i posebno toga što ga fauliraju. On je defanzivno stratosferu iznad Jokića. – rekao je Trimpf.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter