0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

ALKARAS POBEDIO LAJOVIĆA PA PORUČIO: „Nadal me inspiriše, uvek pokušavam da odigram nemoguć udarac“!

Objavljeno: 27.03.23 u 10:10

Španski teniser se plasirao u osminu finala Majamija

Svetsko broj 1, Karlos Alkaras, pobedio je Dušana Lajovića u trećem kolu mastersa u Majamiju sa 2:0, po setovima 6:0/7:6 posle sat i po vremena igre.

Teniser rođen u Mursiji tako je zadržao šanse da ostane na čelu ATP liste. Podsećamo, Karlosu je potrebno da odbrani titulu u Majamiju, kako bi održao 160 bodova prednosti u odnosu na Novaka Đokovića.

Alkarasa su posle trijumfa pitali za povredu a on je rekao da je to sada prošlost.

Osećam da sam veoma brz, dobro se krećem. Zadovoljan sam varijacijama koje prikazujem u igri. Bilo je mnogo različitih udaraca, uživao sam svaki sekund na terenu – izjavio je Alkaras.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ne krije da mu je idol njegov zemljak, Rafael Nadal, od kog je pokupio mnoge trikove.

Igram sa svoju porodicu, svoj tim. Neko na kog sam se kao mlađi ugledao bio je Rafael Nadal. Pokušavam da odigram nemoguće udarce, pasing šotove, to je sve za njega. Sada igram za tatu, da ga učinim ponosnim, za decu, celu familiju, želim da se ponose sa mnom – zaključio je „Karlitos„.

Njegov protivnik u borbi za četvrtfinale biće Amerikanac, Tomi Pol. Turnir u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

 

BONUS VIDEO

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter