0
Košarka

James Nunnally reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Anadolu Efes Istanbul v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Sinan Erdem Sports Hall on March 16, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Starsport.rs ©)

NANELI SAMOUVEREN: „Nije važno ko je protivnik – želim da uništim svakoga!“

Objavljeno: 26.03.23 u 11:23

Igra odlično!

Košarkaši Partizana Mozzart Bet u petak su napravili značajan korak ka plasmanu u Top 8 Evrolige pobedom nad Olimpijakosom, 90:75.

Jedan od najboljih bio je Džejms Naneli. U razgovoru za klupsku televiziju potvrdio je da je spreman za finiš sezone.

Odmorio sam malo prošle nedelje. Bio sam malo bolestan pred poslednju utakmicu, tako da sam malo odmarao. Mislim da smo svi spremni za najvažniji deo sezone. Za ovo treniramo, za ovo igramo toliko utakmica, da bismo došli do završnice. Pokušavamo da se izborimo za plej-of Evrolige i nastavimo svoj put u ABA ligi. – započeo je Amerikanac.

James Nunnally reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Olympiacos Pireus at Stark Arena on March 24, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U pobedi nad grčkim crveno-belima, ubacio je 19 poena što je bila njegova druga najefikasnija utakmica u Evroligi ove sezone.

Pokušavam da budem dobar u jednostavnim stvarima. Mislim da sam takav bio kroz celu karijeru, u svemu solidan, efikasan. Tako igram. Pokušavam da bude koristan. Znam da mogu da pogodim, da mogu da doprinesem pasom, šta god je timu potrebno. – jasan je Naneli.

Za njega je svaka utakmica ista, kako kaže, želi svakog protivnika da uništi.

Ja pokušavam da imam isti pristup u svakoj utakmici. Meni zaista nije teško da pronađem motiv, jer ovo je naš posao. Moramo sami sebe da motivišemo za svaku pojedinačnu utakmicu. Nije važno ko je protivnik, želim da uništim svakoga. Najozbiljnije, uopšte mi nije važno ko je na terenu. Svaka utakmica je prilika za dokazivanje sebi, ali i svima drugima. Trenerima, saigračima, navijačima, ali i najvažnije – samom sebi. – ističe prvotimac crno-belih.

James Nunnally reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Olympiacos Pireus at Stark Arena on March 24, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Prisetio se sezone 2016/17 u Fenerbahčeu u kojoj se takođe sarađivao sa Željkom Obradovićem.

Po mom mišljenju je svaka sezona drugačija. Dinamika svakog tima je drugačija. Tad kad smo osvojili, imali smo probleme, ali smo uhvatili ritam tokom sezone. Bili smo iskusniji, iskustvo jeste važno, ali i neiskustvo ima svoje prednosti. Mlađi si, imaš više energije. Osvajanje evrotitule sa Fenerom je bilo sjajno. Pravi je blagoslov bilo biti deo tako velike organizacije, imati takve saigrače, sve sjajne momke. Potpuno drugačiji tim, ali i ovde takođe imam sjajne saigrače. Odlični momci, sa karakterom. Lako je igrati i povezati se sa njima. Drugačije je, ali opet, lepo je igrati za istog trenera. Kad si u njegovom timu znaš da će se raditi jako, da će biti teško i tesno, ali da će sve funkcionisati poput stare, dobre mašine. – kazao je košarkaš Partizana.

Za kraj, pohvalio je navijače i zahvalio im se.

Navijači su odlični. Pričali smo o tome pre početka sezone. Ali ne mogu ni to, ni svoja dosadašnja iskustva da uporedim s ovim što sam doživeo. Hvala svim navijačima. – zaključio je Naneli.

BONUS VIDEO:

 

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter