0
Fudbal

FOTO: Starsport

DARKO KOVAČEVIĆ O VLAHOVIĆU: ‘Neumorni je radnik i konačno se vratio u željeno stanje!’ (VIDEO)

Objavljeno: 26.03.23 u 19:35

Govorio je i o Kostiću.

Bivši napadač Juventusa i reprezentacije Srbije, Darko Kovačević govorio je o Dušanu Vlahoviću i Filipu Kostiću. On je za Vlahovića rekao da je sjajan igrač.

-Dušan je sjajan napadač. Poslednjih nedelja je fizički bolje, što se odražava i na igru. Neumorni je radnik i konačno se vratio u željeno stanje. Siguran sam da su poteškoće sa kojima se suočio bile zbog fizičkog stanja. Ima 23 godine, tek treba da u potpunosti upozna svoje telo. Bol u preponama sa kojim je morao da se nosi nije lako savladati. Uveren sam da sada još više radi na treninzima, i sa Juventusom i sa Srbijom. Rezultati to pokazuju. – započeo je on.

Nastavio je i dodao da Dušan treba da dobje dosta lopti tokom meča i da je siguran da Alegri to zna.

-Napadač mora da postigne gol. Kada to ne uspe u nekoliko utakmica normalno je da izgubi samopouzdanje, imao sam isto iskustvo. Dušan treba da dobije mnogo lopti tokom meča, siguran sam da Alegri radi na tome da ga bolje iskoristi čak i unutar šesnaesterca. Juventus je igrao veoma dobro u poslednjih nekoliko utakmica, a Vlahović je više u akciji i to se vidi. Kriza nije nužno tema i povod za analizu ukoliko igrač ne postigne gol na nekoliko utakmica. – dodao je Kovačević.

FOTO: Starsport

Dotakao se i Del Pijera i Inzagija i rekao da su svi morali da se žrtvuju.

-Kada su Milik i Vlahović igrali zajedno, funkcionisali su dobro, ali Alegriju je važan balans tima. Sa njima na terenu u isto vreme, enjaju se zadaci svih ostalih igrača. Drugačije je kada je Vlahović u tandemu sa Kjezom, Di Marijom ili sa Kenom. Kada sam bio u Juventusu, igrao sam sa Del Pjerom i Pipom Inzagijem i svi smo morali da se veoma žrtvujemo kako bi sve funkcionisalo na najbolji mogući način. Znali smo da nije lako, ali smo morali da pobeđujemo. Milik i Dušan su kompatibilni, ali je potrebno mnogo odricanja“. – nastavio je bivši napadač.

Govorio je i o Filipu Kostiću i rekao da bi voleo da je igrao sa njim.

-Voleo bih da sam igrao sa njim, postigao bih sigurno još nekoliko golova“, rekao je Kovačević uz smeh i dodao: „I pre nego što je potpisao ugovor sa Juventusom, govorio sam da je Filip izvanredan radnik, koji bi napravio razliku u Seriji A. Rezultati su pokazatelj. Kada počne na krilu, teško ga je zaustaviti, on je savršena akvizicija Juventusa, ima jedinstvene karakteristike. – kazao je Darko.

Dodao je da Filip ima mesta za napredak.

 –U prvih nekoliko meseci shvatio je šta znači igrati za Juve, sada još više podiže nivo i postao je jedan od nosilaca igre. Filip ima još mnogo prostora za napredak, mnogo će rasti, siguran sam u to. – rekao je on.

FOTO: Starsport

Pričao je i o Juventusu i rekoa da je sjajan klub I da se nada da će završiti ovu sezonu na najbolji mogući način.

-Juventus je sjajan klub, nadam se da će im vratiti bodove na tabeli kako bi sezonu završili na najbolji mogući način. U situaciji koju Juve proživljava, Alegri se pokazuje kao odličan trener. Stvorio je ambijent i ujedinio tim na odličan način, poslednjih dana prvi na tabeli su sve bliži i plasman u Ligu šampiona i pored kazne bio bi epski uspeh. Alegri ima sjajan karakter, jasno je koliko mu je stalo do Juventusa. – nastavio je.

Otkrio je i da navija za ‘Staru damu’ u Ligi evrope i da misli da su oni favoriti za osvajanje tog takmičenja.

-Naravno da Juventus mora da osvoji Ligu Evrope. Bjankoneri imaju sjajan tim i moraju da učine sve da kući donesu evropski trofej. Bez sumnje, favoriti su za osvajanje tog takmičenja. – dodao je Darko.

Na kraju se dotakao i Sergeja MilinkovićaSavića I rekao da je poslednji sezona pokazao da je jedan od najjačih vezista u Seriji A.

-Da budem iskren, ne znam šta se dešava sa Sergejem. Znam samo da je poslednjih godina pokazao da je jedan od najjačih vezista u Seriji A. Možda je dobio i neke važne ponude, ali Sergej je i dalje u Laciju. Nadam se da ću ga videti u dresu Juventusa jer je sjajan igrač. – zaključio je Darko Kovačević.


BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter