0
Atletika

FOTO: Screenshot/YouTube

PODVIG ZA DIVLJENJE: Trkač sa cerebralnom paralizom istrčao maraton! (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.23 u 16:50

Aleks Roka je postavio svima domaći zadatak ovim dostignućem

Trkač sa cerebralnom paralizom, 32-godišnji Katalonac, Alex Roca, u nedelju je postigao istorijski poduhvat! Postao je prva osoba na SVETU koja je sa 76% invaliditeta uspela da završi maraton za 5:50:51! Ispunivši svoj životni san da trči maraton kao atletičar, prenosi „Trčanje.RS

Katalonski sportista, koga sponzoriše „Nike“, oboleo je od herpetičnog virusnog encefalitisa u dobi od šest meseci. Stanje uključuje oštećenje pokreta i prenaglašene reflekse, smanjujući opseg pokreta u različitim zglobovima zbog ukočenosti mišića.

Roca je godinama trenirao za ovaj trenutak. Istrčao je sedam polumaratona pre nego što je krenuo na maraton. Ranije ove godine, trčao je polumaraton Granollers, koji je završio za 2:45:16. Mesec dana kasnije, 19. februara, završio je polumaraton u Barseloni sa ličnim rekordom od 2:38:28.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Pre trke za „El Mundo“ poručio je:

Granica je na vama. Ako želite da postignete cilj, bez obzira na poteškoće koje imate, sa stavom, snagom volje, istrajnošću i otpornošću, možete postići sve što želite. A ako to ne postignete, daćete sve od sebe i moraćete biti zadovoljni bez obzira na sve.

Roca je bio u pratnji brata Viktora i njegovog prevodioca, Valentí Sanjuán, koji su ga godinama pratili u mnogim izazovima i treninzima.

Naklon do poda, MAJSTORE!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Roca ➕ (@alexroca91)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter