0
Fudbal

Kosta Nedeljkovic at Mozzart Prva Liga match between fk Graficar and fk Jedinstvo Ub was played in Belgrade, March 19th 2023, on Rajko Mitic South stadium (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDINO DETE UZ RAME SA NAJBOLJIM FUDBALERIMA SVETA: Kosta Nedeljković brži od Halanda!

Objavljeno: 24.03.23 u 17:45

Sjajan podatak!

Veliki talenat i Zvezdino dete – Kosta Nedeljković je ove zime prekomandovan iz omladinske selekcije Crvene zvezde u prvi tim Grafičara, a već na osnovu uvodnih partija može se konstatovati da je momak rođen 2005. godine na pravom putu da se uskoro nađe u crveno-belom dresu na terenu Marakane.

Doskorašnji omladinac Zvezde je još na prvim seniorskim pripremama skrenuo pažnju na sebe, da bi od početka prolećnog dela sezone postao najbrži fudbaler na terenima širom Srbije, ali i stao rame uz rame sa najbržim fudbalerima Evrope i sveta. Kosta Nedeljković je na gostovanju Zlatiboru u remiju od 1:1 razvio brzinu od čak 36,4 kilometra na čas što ga svrstava u društvo sa nekim od najboljih fudbalera sveta, poput Mbapea, Hakimija, Halanda… Primera radi, Halandov najbrži sprint bio je 36,22 kilometra na čas, Hakimi je nešto uspešniji i njegova brzina iznosi iznosi 36,48, dok je Mbape na jednom meču francuske Lige 1 trčao oko 38 kilometara na čas.

FOTO: FK Crvena zvezda

Nisam bio svestan u tom trenutku o kolikoj je brzini reč, a posle utakmice kada sam pročitao vest koju je većina domaćih medija objavila, prijatno sam se iznenadio. Individualni rad mi je pomogao da napredujem u tom segmentu, pohvalio bih kondicione trenere – Miroslava Faboka i Slobodana Čikaru, koji rade sa nama i koji su zaduženi za fizičku spremu igrača. Pored toga, trudim se i sam da dodatno napredujem – rekao je brzonogi desni bek Zvezdinog razvojnog tima.

Nedeljković se dotakao i razlike između omladinskog i seniorskog fudbala, kao i ciljeva, kako ekipnih, tako i individualnih.

Kada sam prebačen u prvi tim Grafičara, shvatio sam da je zaista velika razlika između omladinskog i seniorskog fudbala i sve zavisi od toga kako se uklopite, a smatram da sam se na pravi način nametnuo Marku Neđiću i da doprinosim ekipi na pravi način. Što se ciljeva tiče, Grafičar vidim na vrhu tabele Prve lige Srbije, a sebe na kraju sezone vidim u Crvenoj zvezdi, učiniću sve da se to i desi u junu – zaključio je Kosta Nedeljković.

Kao kruna sjajnih partija mladog desnog beka došla je utakmica 25. kola Prve lige Srbije kada je Grafičar dočekao ekipu OFK Vršca, a Kosta Nedeljković bio je heroj pobede od 4:2. Naime, Zvezdino dete je postiglo pogodak u 89. minutu za 3:2, da bi tri minuta kasnije sjajnim centaršutom Nedeljković u trepavicu pogodio Stajića i na taj način je stavljena tačka na ovaj meč.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter