0
Fudbal

FOTO: Starsport

SRBIJA RUTINSKI PROTIV LITVANIJE: Sjajan start na početku kvalifikacija za Evropsko prventstvo 2024. godine! (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.23 u 22:42

Odličan posao orlova.

U okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine reprezentacija Srbije je savladala Litavniju rezultatom 2:0.

Prvo poluvreme:

U 12. minutu Litvanci su imali priliku, ali su šutirali pored gola. Već u 14. minutu, Tadić je uposlio Vlahovića koji je uspeo da primi neugodan pas, ali je šut završio kod golmana Litvanije. U 16. minutu Dušan Tadić postiže pogodak za vođstvo Srbije od 1:0. Filip Kostić je prošao po levoj strani, stigao skoro do gol aut linije i povratnom proigrao kapitena Srbije koji je samo otvorio levu nogu i pogodio suprotni ugao.

U 28 minutu Litvanija je umalo postila pogodak za izjednačenje. Gosti su napali preko levog boka, gde je sa nekih 10 metara Paulauksas šutirao, ali je lopta otišla pored desne stative.  U 34. minutu posle šuta Andrije ŽivkovićaGrujić je naleteo na odbijenu loptu i petom pogodio stativu. U finišu prvog poluvremena, Mitrović je imao priliku da poveća prednost Srbije na 2:0, ali je golman gostiju sjajno intervenisao,

Drugo poluvreme:

U 50. minutu Živković i Grujić su kombinovali, ali nisu uspeli da naprave nešto konkretnije. U 51. minutu, gosti su imali polukontru gde je Janukauskas šutirao, ali je Vanja MilinkovićSavić imao dobru intervenciju. U 53. minutu Dušan Vlahović povećava prednost Srbije na 2:0 na asistenciju Dušana Tadića, Mitrović je proigrao Tadićna levoj strani, koji je bez pogleda loptu uputio u peterac, gde se našao Vlahović i pogodio mrežu Bartkusa

U 65. minutu Kostić je pogodio posle dodavanja Tadića, ali je sudija svirao nedozvoljenu poziciju tako da je pogodak poništen. U 75. minutu, Sergej MilinkovićSavić je uspeo da se zgradi i pronađe prostor za udarac, ali je šutirao pravo u golmana gostiju. U 77. minutu po levoj strani su napali Litvanci preko Černiča, ali je golman orlova odbranio udarac nogom.

Izabranici Dragana Stojkovića su u nastavku priveli utakmicu kraju i zabeležili važnu pobedu pred meč sa Crnom Gorom u ponedeljak.


1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter