0
Fudbal

FOTO: HotSport

’OLD TRAFORD’ NA SRPSKI NAČIN: Evo kakav stadion niče na jugu Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.23 u 20:05

U Leskovcu zadovoljni.

Fudbalski klub Dubočica dobiće novi stadion koji će biti najmoderniji u ovom delu Srbije i ispunjavati sve standarde Uefe. Pre dve godine, država je pored stadiona TSCu Bačkoj Topoli Loznici, počela gradnju novih stadiona u Leskovcu i Zaječaru. Iz kluba najavljuju da će otvaranje stadiona biti za mesec dana. Ceo posao je vredan 2.5 milijardi dinara, a kapacitet će biti oko 8200 mesta.

Oni se trenutno nalaze u Srpskoj ligi Istok i svi se nadaju da će klub iz Leskovca upasti u viši rang, pošto su trenutno vodeća ekipa na tabeli sa istim brojem bodova kao i pirotski Radnički. Građani tog grada nadaju se da će na ovom stadionu igrati i reprezentacija.

FOTO: HotSport

Trener Dubočice, Dejan Čelar rekao je za HotSport da je od njegovog dolaska pa do današnjeg dana više nego zadovoljan.

-Od dolaska u Leskovac pa do današnjeg dana sam više nego zadovoljan. Nismo bili u povoljnoj situaciji na početku, bio je priličan bodovni zaostatak u odnosu na Radnički iz Pirota. Valjalo je dosta stvari uraditi u međuvremenu da ekipa bude na onom nivou na kom je sada. Sada smo trenutno na prvom mestu koje delimo sa Pirotom i želimo da ostanemo do kraja tu. – započeo je on.

Dodao je da stadion dolazi kao nagrada za sve što je dobro urađeno i veruje da će za Leskovčane ovo biti jedna pozitivna stvar kojom će se ponositi.

-Ovo je kvalitetan i organizovan klub sa odličnim igračkim kadrom. Stadion dolazi kao neka nagrada za sve dobro što je urađeno u ovoj sezoni i verujem da će ovo za Leskovčane biti jedna novost u gradu, pozitivna stvar, nešto čime će se ponositi i mi kao klub ćemo se truditi da tim ljudima koji budu dolazili pružimo dobre predstave. – nastavio je iskusni trener.

Na kraju se dotakao i reprezentacije i da je siguran da bi mesta bila popunjena do kraja, bilo da dođu seniori ili mladi.

-Bilo bi lepo za ovaj kraj da dođe reprezentacija, jer ovde vole fudbal i siguran sam da će mesta biti do kraja popunjena bilo da dođe A selekcija ili mladi. – zaključio je Dejan Čelar.

Nikada u svojoj 100-godišnjoj istoriji fudbaleri leskovačke Dubočice nisu bili članovi elitnog ranga jugoslevenskog i srpskog fudbala, pa možda zbog toga mnogi ljubitelji sporta taj grad svrstavaju u pre svega rukometni, a zatim i košarkaški. Priliku da navijači na fudbaskom stadionu u Leskovcu vide najbolje ekipe iz nekadašnje zemlje imali su samo u Kup takmičenju, a građani se nadaju da će jednog dana na novom stadionu, koji opisuju kao svemirski brod, moći da ugoste timove iz Superlige.

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter