0
ATP

FOTO: Twitter/AustralianOpen

NEKADA HEJTER, DANAS FAN: „Đoković igra igru procenata, osvojiće najviše Grend slemova“!

Objavljeno: 24.03.23 u 15:45

Vilander smatra da srpski teniser pažljivo bira broj turnira i da mu to pomaže u dugovečnosti

Nekadašnji svetski broj 1, Mats Vilander, govorio je Novaku Đokoviću i Grend slem trci između njega i Rafaela Nadala.

Poznato je da je Novaku u zadnje dve, tri godine bilo zabranjeno da nastupa na mnogim turnirima na kojima je obično učestvovao, zbog toga što se nije vakcinisao.

Ipak, Šveđanin smatra da osvajač 22 Grend slema nije previše zabrinut zbog toga. Čak šta više, on veruje da će mu manji broj turnira godišnje obezbediti veću dugovečnost i da će to biti presudno u „GOAT“ trci.

Đoković igra igru procenata. U smislu, što zna da će mu dugovečnost omogućiti da osvoji još dva do pet grend slem trofeja. Brojke to govore: od njegovog prvog osvojenog Australijan opena do danas, godišnje osvaja između 1,3 i 1,4 grend slem pehara. Tako da, ako ostane zdrav i spreman, imaće velije šanse da uzme još nekoliko velikih trofeja u narednom periodu – rekao je Vilander.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Mats dodaje da Novak može da trijumfuje na svakom Grend slemu ukoliko bude zdrav i da je to poruka ostalim rivalima.

Da li će to biti na Vimbldonu, Rolan Garosu ili US openu, svejedno je, Đoković zna da ima šanse samo da ostane zdrav. A dugovečnost znači da šalje poruku rivalima: ‘Hej, momci, nisam star, osećam se mlado’. On izgleda mladoliko i osvajaće najveće turnire dok god bude zdrav. Uzimaće bar po jedan grend slem trofej godišnje dok bude igrao. Mislim da je baš to i poruka koju nam šalje – kaže Vilander.

 

BONUS VIDEO

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter