0
Tenis

FOTO: Unsplash/moises-alex

DA LI JE NA POMOLU NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI TENISA: Gemovi se prodavali za 400 evra, čak 376 mečeva sumnjivo!

Objavljeno: 24.03.23 u 11:25

Istraga se vodi.

Poznati francuski list L’Ekip, izašao je u javnost sa šokantnim informacijama, koje ako se ispostave kao tačne, mogu da predstavljaju najveći skandal u istoriji tenisa. Navodno, trenutno se istražuje čak 376 mečeva zbog nameštanja i to u periodu od 2014. do 2018. godine, dok je u njima učestvovalo 182 tenisera.

Jedan od „glavnih odgovornih“ za sve, navodno je Grigor Sargsjan koji se povezuje sa jermenskom mafijom, a na teret mu se stavlja da su sva nameštanja išla preko njega. Svi teniseri koji se nalaze pod sumnjom, zauzimali su pozicije niže od 200. mesta na ATP listi.

Kao razlog za to, navodi se da je njima bilo lako manipulisati zbog nedostatka novca. Što se tiče zemalja u kojima su se ti turniri održavali, pominju se Belgija, Francuska, Nemačka, Slovačka, Bugarska i SAD.

U tekstu francuskog lista, pojavile su se i navodne tarife za nameštanje, tako da su teniseri za izgubljeni gem dobijali 400 evra, dok se za izgubljen meč u dublu dobijalo 2000 evra.

Kroz sva nameštanja, prošlo je navodno oko 8 miliona evra.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter