0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI KAO SLIKA I PRILIKA KAKO TREBA DA POSLUJE JEDAN KLUB: Sportski direktor ‘Brđana’ govorio o transferima i budžetu kluba! (FOTO)

Objavljeno: 24.03.23 u 13:21

Klub zaista radi sjajan posao!

U istorijskoj sezoni za srpski klupski fudbal, tri kola pre početka plej-ofa, Čukarički je na četvrtoj poziciji, sa dva boda manje od drugoplasiranog TSC-a i jednim manje u odnosu na Partizan. Brđani su konkurentni i za plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Pre priče o takmičarskim ambicijama, a ciljevi su u klubu sa Banovog brda jasno postavljeni uoči početka sezone, sportski direktor Vladimir Matijašević govorio je o budžetu i načinu na koji funkcioniše Čukarički.

FOTO: FK Čukarički

Biće još odlazaka, to je neminovno. Ljudi pričaju o budžetima i zaradi Čukaričkog, ali mi od FSS imamo sve ukupno 400-500 hiljada evra, a budžet nam je 4,5 miliona. To je velika razlika. Ovde ništa ne kasni, a moramo da napravimo taj budžet. Zato i težimo da izborimo plasman u Evropu, a potom i da napravimo tih četiri miliona preko transfera – kaže Matijašević.

FOTO: FK Čukarički

Čukarički je postao prepoznatljiv po sjajnim transferima, igrači koji su bili na Banovom brdu sada su u daleko kvalitetnijim ligama, gde imaju zapažene uloge, a neki su stigli i do reprezentativnog dresa.

U Čukaričkom se tačno zna ko šta radi. Moj posao vezan je za prvi tim i transfere. Time se bavim 24 sata, a ne samo kad počne prelazni rok. Tada je već kasno. U tom periodu i sanjam sve to. Neki mogu da čekaju prelazni rok, da bi se bavili time, mi ne. Već zovem ljude da dođu na Brdo gledaju, prate naše igrače. U Evropi znaju da u Čukaričkom ima kvaliteta. Kod mene transfer može da se desi čak i van prelaznog roka. Radimo i sad na tome.

FOTO: FK Čukarički

Za Evropu su potrebna i pojačanja?

– Planiramo otkup Lučića, Badamosija i Sisoka, to nam je prioritet do kraja maja. Za neke od njih već imamo i ponude. Dolazak novih igrača zavisi od odlazaka, ali videćemo, možda ćemo vratiti neke igrače sa pozajmice. Tu su Vidosavljević, Grgić, Ergelaš, Nikčević, u Vršcu imamo dva mlada igrača. Tu je i mladi Vojin Serafimović, za koga se već sada neki klubovi interesuju. Dobija šansu u seniorskom timu.’ – reči su sportskog direktora Čukaričkog, Vladana Matijaševića.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter