0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RATNIČKI MENTALITET BENA BENTILA ZASLUŽAN ZA ZVEZDIN PREOKRET: Serijom 14:0 crveno-beli stigli do vođstva na poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 23.03.23 u 19:51

Fantastična završnica druge deonice za ekipu Duška Ivanovića!

Aktuelni šampion Srbije i regiona, ekipa Crvene zvezde, dočekala je u 30. kolu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja sastav Baskonije. Susret srpskog i španskog predstavnika u košarkaškoj eliti počeo je u terminu od 19 časova, u hali ‘Aleksandar Nikolić‘.

Posle 20 minuta borbe rezultat je 39:38.

FOTO: STARSPORT

Uprkos skromnom izdanju u uvodnim minutima Zvezda se na krilima borbenog Bena Bentila probudila u finišu poluvremena i serijom 14:0 došla do vođstva.

Susret u slavnom ‘Pioniru‘ tradicionalno je počeo nadglašavenjem zvanične himne takmičenja u režiji navijača Crvene zvezde. Crveno-beli sa tribina ponovo su pružili maksimum kako bi pomogli svojim miljenicima da ostvare željeni rezultat.

Španski sastav je bolje otvorio meč. Najpre je Tompson trojkom ‘pocepao’ mrežicu na košu ekipe sa Malog Kalemegdana, da bi Kocar povisio na 0:5.

Uprkos dobrim dodavanjima Fakunda Kampaca domaći nisu pogađali iz otvorenih pozicija, a Baskonija je to rigorozno kažnjavala.

Seriju od 0:7 prekinuo je Hasan Martin. Snažni centar je sa četiri vezana poena koliko, toliko prekinuo nalet Španaca. Imala je Zvezda probleme u defanzvi, a Ben Bentil je ranije morao da napusti igru zbog povrede u drugom minutu meča.

Odvojila se Baskonija ponovo na +7, ali je Luka Vildoza u prepoznatljivom stilu pogodio za tri poena i najavio dobru utakmicu. Ono što je obradovalo publiku na tribinama jeste hrabra igra Hasana Martina, koji je posle duge borbe sa povredama atraktivnim zakucavanjem podsetio na najbolje dane.

Usledio je prazan hod na obe strane koji je Tompson prekinuo snažnim zakucavanjem. Tačno na polovini prve deonice usledio je prvi tajm-aut.

Pauza je više prijala gostima koji su nakon primetne sudijske greške i nedosuđenih koraka dobili prekršaj. Odvojili su se Španci na maksimalnih +8, a Ognjen Dobrić je povratak iz povrede najavio pogotkom za tri poena. Dobrićevim poenima prethodila je školski izrađena akcija u režiji tandema Vildoza – Mitrović.

Značajno tečnije izgledala je ofanziva crveno-belih nego na startu duela, ali nedovoljno dobra postavka u odbrani omogućila je Baskoniji da zadrži prednost.

Dobrić je u tranziciji zakucao za -3, da bi na drugoj strani usledila ekspresna reakcija. Razigrali su se Kocar i Giedraitis i vratili +8.

Odmah po ulasku u igru iskusni Stefan Marković je poentirao sa linije 6,75. Pogodak popularnog Pefija ublažio je vođstvo gostujućeg tima na 19:24.

Važnu ulogu u Zvezdinoj rotaciji odigrao je iskusni Luka Mitrović. Bivši kapiten srpskoh šampiona je uz četiri poena zabeležio i tri asistencije.

Prvi kvartal igre završen je rezultatom 21:26 u korist Baskonije.

Prve minute posle oporavka od povrede zarađene na gostovanju u Atini, a obnovljene u uvodnim minutima večitog derbija, zabeležio je Nemanja Nedović.

Sa istom boljkom otvorila je Zvezda i drugi period nadmetanja. Rešenja u napadu bilo je sve više, pogodio je i Filip Petrušev, ali domaćin nikako nije uspevao da zaustavi nalete španskog sastava.

Nekoliko promašaja iz otvorenih pozicija crveno-belih omogućili su Baskoniji da se odlepi na tada maksimalnih +12.

Nedović je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, pa je smanjio na 24:35. Isti učinak sa identične pozicije ponovio je i oporavljeni Ben Bentil.

Loša igra oba sastava u napadu rezultirala je malim brojem poena sredinom druge deonice. Ben Bentil je u kontri poentirao za -8, da bi Zvezda posle tajm-auta gostujuće ekspedicije prišla na 34:35.

Bentil je jednostavno uneo i više nego potrebnu energiju u redove srpskog tima. Pokupio je snažni krilni centar promašaj Ognjena Dobrića, pa potom poentirao uz faul. Odmah je košarkaš iz Gane dobro raspoloženje potvrdio i realizovanim slobodnim bacanjem.

Martin je na magičnu asistenciju Fakunda Kampaca regaovao nemilosrdnim zakucavanjem. Upravo je ta akcija i dodavanje iza leđa bila uzrok erupcije oduševljenja u hali ‘Alesandar Nikolić’. Dobrić je poentirao iz prodora i naterao Špance na novi tajm-aut.

Serijom 14:0 Zvezda je došla do prvog vođstva na utakmici 37:35. Gosti su preokrenuli pogotkom za tri poena (37:38).

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 39:38 poenima Ognjena Dobrića.

BONUS VIDEO:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter