0
Fudbal

FOTO: NK Maribor @nkmaribor/ Twitter

NIJE MOGLO BOLJE DA POČNE ZA KEKA I EKIPU: Slovenija ne brine za budućnost, Vipotnikov prvenac na debiju vredan tri boda! (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.23 u 19:28

Važna pobeda na neugodnom gostovanju!

U okviru 1. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine, nacionalna selekcija Kazahstana ugostila je reprezentaciju Slovenije. Ceo plen osvojio je gostujući sastav, koji je do prvih bodova u grupi H na ‘Astana Areni‘ stigao pobedom rezultatom 1:2.

Uprkos činjenici da je bila bolji rival tokom gotovo celog meča, nije Slovenija otvorila duel na željeni način.

Domaćin je iznenadio u 24. minutu, kada je mrežu iskusnog Jana Oblaka zatresao Maksim Samorodov. Mladi napadač je iskoristio asistenciju nešto starijeg saigrača, Jana Vorogovskijeg. Samorodov će ostati upamćen kao ‘vlasnik’ prvog pogotka u novom ciklusu kvalifikacija za prestižno takmičenje.

Na izjednačenje se čekalo sve do 47. minuta, kada se u strelce za ekipu selektora Keka upisao David Brekalo. U ulozi asistenta našao se Adam Gnezda Čerin.

Ključna odluka selektora gostujućeg tima nastala je u 70. minutu, kada je Žana Čelara na terenu zamenio njegov imenjak, Vipotnik.

Mladi napadač, koji ove sezone briljira u dresu Maribora, dobio je priliku da debituje i odmah se odužio stručnom štabu. Samo osam minuta kasnije je doneo potpuni preokret i sjajnim pogotkom obezbedio tri boda.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter