0
ATP

FOTO: Twitter/@LaverCup

NEKADAŠNJI BROJ 1 UVREDIO FEDERERA I ĐOKOVIĆA: „Kirjos pravi spektakl, Novak i Rodžer su dosadni“!

Objavljeno: 23.03.23 u 16:10

Čileanac nije štedeo reči

Nekada najbolji teniser sveta, Marselo Rios, govorio je za magazin „Klej“ o najvećim zvezdama sadašnjeg tenisa.

Čileanac je rekao da poštuje rezultate Rodžera Federera i Novaka Đokovića ali isto tako tvrdi da su njih dvojica dosadni i negledljivi.

Sa druge strane, rekao je da su Nik Kirjos i Fabio Fonjini najveći šoumeni i da su tenisu potrebni takvi igrači, od kojih nikad ne znaš šta da očekuješ.

Federer po meni nije od igrača koje kad vidite kažete, ‘kako je uzbudljivo’. Dopada mi se kako igra, jer to radi sa neviđenom lakoćom, veoma je inteligentan na terenu, veoma dobar. Ali on nije Kirjos, Fonjini koje dok gledate čekate da naprave zbrku, nered. To je daleko interesantnije. Ni Novak mi na terenu ne deluje tako zabavno – kaže Marselo.

Rios je rekao da je ova igra oduvek imala previše striktnih pravila i restrikcija, što ga čini sve dosadnijim. On je otišao toliko daleko da je uporedio tenis sa kriketom.

Tenis je uvek imao restrikcije. Psuješ, kazne te; baciš reket, nova kazna. Na konferencijama za medije nisi mogao da pričaš loše o bilo kome. Na Vimbldonu si obučen u belo i ne ličiš ni na šta. Tenis je dosadan, to je kao gledanje kriketa. I onda se pojavi momak kao Kirjos i donese revoluciju. Puni stadione, on je spektakl. I mene su smatrali ‘pogrešnim’. Privlačaio sam pažnju bacanjem reketa, ili psovkama. Ljudi se se zabavljali – dodao je finalista Rolan Garosa iz 1998.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Poslednje pitanje odnosilo se na eventualnu ulogu trenera i da li bi je Marselo prihvatio.

Ne bih nikoga da treniram. I da me Federer pozove, rekao bih ne – zaključio je Rios.

 

BONUS VIDEO

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter