0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

FUDBALSKI SAVEZ MAĐARSKE PROTIV UEFE: „Nastavljamo da se borimo protiv rasizma i diskriminacije“! (FOTO)

Objavljeno: 23.03.23 u 18:15

Iz Fudbalskog saveza Mađarske su izdali novo saopštenje

Iako je UEFA strogo zabranila javno isticanje zastave „Velike Mađarske“ na mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, Madjari ne nameravaju da odustanu od svoje ideje i načela.

Mađarski mediji su prvobitno istakli da je UEFA dala saglasnost za isticanje ovakvih nacionalnih obeležja ali je to odmah negirano od strane Evropske kuće fudbala.

Zbog toga je Fudbalski savez Mađarske izdao javno saopštenje, u kojem navode da UEFA nema prava da im zabrani nošenje ovakvih zastava.

 

 

Radi se o istorijskok karti Mađarske koja je jednostavno pogrešno interpretirana. Postoje nesigurnosti i nesporazumi oko tih simbola, a za sve su krivi mediji. Zbog toga osećamo da je potrebno ponoviti naše objašnjenje. Odluku o nošenju tih zastava donosi naš savez, koji će ih dozvoliti na stadionima u sledeće dve utakmice. Rumunski fudbalski savez je očigledno pogrešno protumačio te simbole i zbog toga napao mađarski savez.

– Nastavljamo da se borimo protiv svih oblika rasizma i diskriminacije, ali ćemo zastave, koje nemaju rasistička i uvreldjiva obeležja, dozvoliti i zbog toga ne bi trebalo da budemo optuženi za rasizam ili isključivost – navodi se u saopštenju.

Mađarska se nalazi u grupi G sa selekcijom Srbije a pored njih tu su još: Crna Gora, Bugarska i Litvanija.

Mađari otvaraju svoj kvalifikacioni ciklus duelom protiv Bugarske, 27. marta.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter