0
Ostali sportovi

Dejan Savic, head coach of Crvena Zvezda at Regional waterpolo league 2022/2023 match between vk Crvena Zvezda and vk Primorac at sc Banjica on November 26th, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

DEJAN SAVIĆ UŠAO U ODBOR ŽVK CRVENA ZVEZDA: „Moramo da radimo na popularizaciji ženskog vaterpola“!

Objavljeno: 23.03.23 u 18:30

Ženski vaterpolo klub Crvena zvezda obeležio je danas 10 godina postojanja

Nekadašnji selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, imenovan je za člana upravnog odbora Ženskog vaterpolo kluba Crvena zvezda, koji je osnovan 23. marta 2013. godine.

Savić je rekao da Srbija mora dosta da poradi na popularizaciji ženskog vaterpolo, koji je po njegovim rečima, još uvek u zapećku.

Planovi i ciljevi su stvari koje definišu svaku veliku organizaciju, odnosno klub. Velike ideje neće biti velike ideje ako se ne sprovedu u delo. Popularizacija ženskog vaterpola mora da postoji i mora da mu se da mnogo veća pažnja nego što je ima danas. U svetskom vaterpolu je ženski vaterpolo taj koji vuče muški sa sobom, dok je kod nas u zapećku i zaslužuje mnogo više, iako mi imamo vrhunske rezultate u muškom vaterpolu. Ono na čemu treba da radimo je popularizacija ovog sporta, da priključimo mnogo više devojčica kao baznu osnovu za pravljenje igračica i rezultata. Moramo da budemo okrenuti konkurenciji, nikako da se svađamo, već da se skupimo svi pod jednu kapu i da popularizujemo ovaj sport – rekao je Savić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŽVK Crvena zvezda (@zvkcrvenazvezda)

 

Istakao je da je stpljenje kluč ovog procesa.

Verujem da se svi slažemo da možemo da imamo uzor među košarkašicama, a posebno odbojkašicama. Ništa ne može preko noći, nego jednostavno da budemo strpljivi i da sačekamo svoje vreme – rekao je legendarni vaterpolista.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

 

BONUS VIDEO

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter