0
Tenis

(191011) -- SHANGHAI, Oct. 11, 2019 (Xinhua) -- Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after the men's singles quarterfinal match between Novak Djokovic of Serbia and Stefanos Tsitsipas of Greece at 2019 ATP Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai, east China, on Oct. 11, 2019. (Xinhua/Ding Ting)

CICIPAS SUMNJA DA SE POVREDIO ZBOG LOPTICA: „Trebalo bi da budu iste na većini turnira!“

Objavljeno: 23.03.23 u 15:57

Mnogo igrača je zatražilo ovo.

Grčki teniser Stefanos Cicipas, govorio je o ovogodišnjim promenama u vezi sa lopticama, na šta su pažnju skretali mnogi igrači. On je istakao da bi loptice trebale da budu iste na većini turnira, posebno na berzim podlogama, kao i da misli da otuda dolazi i njegova povreda.

– Mislim da je ove godine ta promena u vezi sa lopticama nešto o čemu se dosta razgovaralo među igračima. Loptice bi trebalo da ostanu iste na većini turnira, posebno na onim na brzim podlogama. To ide u korist našim igračima i štiti nas od povreda. Čuo sam komentare drugoh igrača o lopticama početkom godine i to je sve imalo značajnog uticaja na ramena, zglobove ruku i ruke uopšte. Mislim da otuda dolazi i moja povreda – počeo je Cicipas.

Cicipas se sada muči sa povredom, a nakon finala Australijan opena, odigrao je svega 3 meča, od kojih je dobio jedan. Sada sledi turnir u Majamiju, gde se Grk nada da će igrati bez bola.

Nadam se da ću u Majamiju igrati bez bola i da ću biti u stanju da terenu prikažem nešto drugačije od onoga u Indijan Velsu. Bio je to turnir gde sam mnogo patio, nije bilo lako biti na terenu, ali kao da sam bio primoran na to. To ustvari nisam želeo. Imate izvesna ATP pravila koja vas teraju da igrate velike turnire, a ja nisam od onih koji vole da se povlače i odustaju posle par gemova. Nadam se da ću na terenima u Majamiju biti u stanju da više uživam i da ne mislim mnogo na ruku. Srećo, sada se bolje osećam.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter